Γιώργος Καμίνης: «Εγκληματική ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ το σπάσιμο της Κεφαλονιάς σε τρεις Δήμους, ευθύνες της Περιφέρειας για τις καταστροφές»

Έξω από τα δόντια τα είπε πριν από λίγο ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναφορικά με τις καταστροφές του κυκλώνα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, αλλά και για το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.
Επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ, που επισκέφτηκε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης ήταν ο Βουλευτής του κινήματος και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτη Καρκατσούλη. Μαζί τους ήταν και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος. Ο κ. Καμίνης επισκέφτηκε το Αργοστόλι, το Ληξούρι, την Πύλαρο και την Ιθάκη και πέρα από την αυτοψία που έκανε στις πληγείσες περιοχές, είχε την δυνατότητα να μιλήσει και με τους τέσσερις Δημάρχους των νησιών μας, που του εξήγησαν την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή. Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε τεράστια την καταστροφή που αντίκρισε και όπως τόνισε αυτή είναι επαναλαμβανόμενη, τουλάχιστον για την περιοχή της Αγίας Ευφημίας. Ο κ. Καμίνης ανέφερε με ιδιαίτερη έμφαση την παρουσία των ενεμογεννητριών πάνω στα βουνά μας λέγοντας ότι δεν πάρθηκαν όλα τα μέτρα κατά την κατασκευή τους, έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα μπάζα που δημιουργήθηκαν, τα οποία αποτελούν εδώ και χρόνια το μεγάλο πρόβλημα της Πυλάρου όταν βρέχει λίγο πιο δυνατά από το κανονικό.
Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα της πρόβλεψης και της κατασκευής έργων από το κράτος, αλλά και την Περιφέρεια, τονίζοντας παράλληλα ότι και η ΔΕΗ έχει τις δικές της ευθύνες. «Πέρα από τις περιουσίες των ανθρώπων που καταστράφηκαν, υπάρχουν τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο», ανέφερε ο κ. Καμίνης και συνέχισε: «Δεν υπάρχουν μηχανικοί ιδιαίτερα στους μικρούς Δήμους Σάμης και Ιθάκης προκειμένου να φτιάξουν μελέτες, που μέσα από αυτές θα έρθει η απορρόφηση πόρων για την δημιουργία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Σε αυτή τη χώρα κάποτε πρέπει να υπερβούμε την γραφειοκρατία και η Περιφέρεια να επεμβαίνει έγκαιρα σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν αρκεί η καλή θέληση των ανθρώπων και η προθυμία των Δημάρχων, αφού κράτος και Περιφέρεια δεν τους δίνουν τα απαραίτητα εργαλεία. Από το 2014 η Κεφαλονιά ζει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Ήταν εγκληματική η ενέργεια της τότε κυβέρνησης να χωρίσει την Κεφαλονιά σε τρεις Δήμους. Έγινε πολύ βεβιασμένα εξυπηρετώντας κομματικά συμφέροντα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για αυτά που έχουν συμβεί στην Κεφαλονιά σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Καρκατσούλης που μίλησε για τις… βόλτες του κ. Χαρδαλιά με το ελικόπτερο, αλλά τόνισε και τρία πράγματα που θέτει το ΚΙΝΑΛ τόσο στο κεντρικό κράτος όσο και στις Περιφέρειες.
1. ΠΡΟΛΗΨΗ: Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφέρειας στο θέμα της πρόληψης αυτών των φαινομένων. Πρώτα γίνονται και μετά όλοι μαζί κλαίνε πάνω από τα ερείπια.
2. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και ευθυνών. Όλοι μπερδεύονται με όλους και στο τέλος έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
3. ΚΡΗΤΙΚΗ: Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για εντυπωσιασμό. Προσπαθούμε πολλά χρόνια να πείσουμε την κυβέρνηση για κάποια πράγματα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, χωρίς μέχρι τώρα να μας ακούνε, ούτε οι τωρινοί ούτε οι προηγούμενοι.
Την κουβέντα έκλεισε ο κ. Καμίνης που ανέφερε: Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πληγέντες είναι απλά ασπιρίνες μπροστά στην τεράστια καταστροφή που έγινε εδώ, στην Καρδίτσα, αλλά και σε άλλα μέρη. Πρέπει να γίνει ταχύτατη εκπόνηση Μελετών από Μηχανικούς που θα προσληφθούν από τους Δήμους και την Περιφέρεια και παράλληλα να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων για τα έργα. Είναι καιρός οι παθογένειες του ελληνικού κράτους να εκλείψουν. Ως ΠΑΣΟΚ κάναμε πολλές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ωστόσο τα μνημόνια φρέναραν το έργο μας. Είναι ώρα αυτές οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν.
Σημείωση: Τους κ.κ. Καμίνη και Καρκατσούλα υποδέχθηκαν στο κτήριο της Π.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Σπανός, με τους οποίους βγήκε και η αναμνηστική φωτογραφία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed