Στα χωριά της Πυλάρου και της Ερύσσου ο Βουλευτής

Η μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία συνεχίζεται σε όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Η κοινωνία μας αυτές τις ημέρες δείχνει το καλύτερο της πρόσωπο μας και στηρίζει τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη σε διάφορα σημεία των νησιών μας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες σε επίπεδο υποδομών είναι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο, ιδίως σε περιοχές του Δήμου Σάμης. Χθες Δευτέρα 21/9 επισκέφθηκα χωριά της Πυλάρου και της Ερύσσου. Βρέθηκα στα Λογαράτα, τα Μπεκατωράτα και τα Αντυπάτα Πυλάρου, όπου υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο, όπως και σε πολλούς οικισμούς της λεκάνης απορροής της Πυλάρου. Με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Διβαράτων κ. Διονύση Αντύπα είδαμε το σημείο που υπάρχει η σοβαρότερη ζημιά, στον κύριο οδικό άξονα της Πυλάρου.
Στο Φισκάρδο η εικόνα που αντίκρισα ήταν πολύ ευχάριστη και ελπιδοφόρα μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ο οικισμός μετά τις εργασίες καθαριότητας επανήλθε σχεδόν στην κατάσταση που ήταν πριν την κακοκαιρία. Συγχαρητήρια στην εθελοντική ομάδα Ερύσσου, στους επαγγελματίες, απλούς κατοίκους και στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φισκάρδου κ. Στάθη Τσελέντη. Μίλησα με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι μου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους. Επίσης έδωσα συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Στρατουλάκο. Αναφέρθηκα στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα νησιά μας αλλά ταυτόχρονα η εικόνα του Φισκάρδου μου επέτρεψε να μεταφέρω και την πεποίθησή μου ότι θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Η Κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση. Μετά την πρώτη καταγραφή της βαρύτητας των προβλημάτων έγινε η αντίστοιχη ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για έκτακτες ανάγκες. Με βάση τη νέα κατανομή ενισχύονται από το Υπουργείο Εσωτερικών:
Ο Δήμος Σάμης με 1.000.000 ευρώ
Ο Δήμος Αργοστολίου με 1.000.000 ευρώ
Ο Δήμος Ιθάκης με 800.000 ευρώ
Ο Δήμος Ληξουρίου με 700.000 ευρώ
και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 2.000.000 ευρώ

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed