Γιώργος Στεργίου: «Μόνιμη λύση αντιμετώπισης των φαινομένων», Παναγής Καππάτος: «Περιπατητές-κριτές στα χαλάσματα οι προηγούμενοι»

Επίσκεψη στην Κεφαλονιά και στις πληγείσες από τον κυκλώνα περιοχές έκανε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του νομού μας, Παναγή Καππάτο.
Ο κ. Στεργίου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά σήμερα το δράμα των κατοίκων κυρίως της Αγίας Ευφημίας και της Άσσου, ωστόσο επισκέφτηκε και το Ληξούρι, με το οξύμωρο εκεί ότι κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν βρέθηκε για να τον υποδεχθεί. Ο Γραμματέας του κόμματος παραχώρησε σήμερα το απόγευμα συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, μέσα από την οποία προσπάθησε να περάσει το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έτρεξε πάνω από τους πληγέντες και άμεσα χρηματοδότησε τους Δήμους και την Περιφέρεια για να επουλωθούν οι πρώτες πληγές που υπέστησαν οι άνθρωποι αυτοί. Χαρακτήρισε το φαινόμενο που χτύπησε την Κεφαλονιά μοναδικό και στάθηκε στην ουσία του πράγματος, ότι τελικά το νησί μας δεν θρήνησε νεκρό. «Ήδη εφαρμόζονται τα μέτρα ανακούφισης, μοναδικά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας», ανέφερε και συνέχισε: «Η στήριξη της κυβέρνησης στους πληγέντες ήταν άμεση και δεν είχε καμία σχέση με το παρελθόν. Η έγκυρη προειδοποίηση από την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία ήταν πολύ σημαντική για τον πληθυσμό της Κεφαλονιάς. Ο κυβερνητικός απολογισμός μέχρι τώρα μπορεί να θεωρηθεί θετικός. Πέρα από αυτό όμως, πρέπει να βρεθεί η μόνιμη λύση αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων που ήρθαν για να μείνουν στην πατρίδα μας. Πρέπει να ετοιμαστούμε για την αντεπίθεσή μας».
Ερωτηθής για το αν η Κεφαλονιά θα ζήσει ακόμη ένα κυβερνητικό φιάσκο, που έζησε μετά τους σεισμούς του 2014 και τις τεράστιες καθυστερήσεις των έργων, ο κ. Στεργίου ήταν σαφής. «Τίποτε δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Εννέα μήνες μετά τους σεισμούς ο κ. Τσίπρας προκάλεσε πρόωρες εκλογές και βρέθηκε στην διακυβέρνηση για σχεδόν πέντε χρόνια. Όλα άλλαξαν, οι μελέτες και τα έργα έμειναν πίσω, άρα δεν μπορούμε να κατηγορούμε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι ολιγώρησε. Εμείς κινούμαστε πολύ γρήγορα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μας βλέπετε στο νησί. Τα έργα θα γίνουν, αφού η παρούσα κυβέρνηση, που έχει ήδη δείξει τεράστιο ενδιαφέρον». Τον λόγο πήρε για λίγο και ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος, ο οποίος ευχαρίστησε πρώτα από όλα τους εθελοντές της Κεφαλονιάς που έσπευσαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που είχαν ανάγκη. Εκθείασε τους γρήγορους χειρισμούς της κυβέρνησης και δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που χθες περιόδευσε στην Κεφαλονιά. «Οι περιπατητές-κριτές έκαναν την βόλτα τους πάνω στις καταστροφές και το μόνο που έκαναν ήταν να κρίνουν την κυβέρνηση». Ωστόσο, δεν θέλησε ο ίδιος να κατονομάσει τα πρόσωπα των περιπατητών-κριτών. Την συνέντευξη διεύθυνε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed