Ο «ανθρωπιστής» διοικητής του Νοσοκομείου αρνήθηκε να στεγάσει σε κτήριό του πολύτεκνη οικογένεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Ένα πολύ σοβαρό θέμα ήρθε προς συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου και αφορούσε την έξωση οικογένειας η οποία έχει καταλάβει αυθαίρετα δημοτικό κτήριο στην περιοχή των Λαϊκών κατοικιών στο Αργοστόλι.
Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσιλιμιδός και η περίληψη της ιστορίας είναι η εξής: Πολύτεκνη οικογένεια Ρομά, η οποία είχε νοικιάσει σπίτι στο Αργοστόλι και το ενοίκιο πληρώνονταν μέσω Προγράμματος από τον Δήμο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από εκεί λόγω ιδιοκατοίκησης. Αυτό έγινε στις αρχές του χρόνου φέτος, με την οικογένεια αυτή στη συνέχεια να καταλαμβάνει αυθαίρετα κτήριο του Δήμου (το οποίο είχε υποστεί ζημιές από παλαιότερη πυρκαγιά) στις Λαϊκές Κατοικίες. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ο Δήμος προσπάθησε να συνεργαστεί με την συγκεκριμένη οικογένεια, προκειμένου να βρεθεί άλλο σπίτι και να συνεχίσει (ο Δήμος Αργοστολίου) να πληρώνει το ενοίκιο, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Από τη μία η δυσκολία εύρεσης κατοικίας για ολοχρονική διαμονή και από την άλλη οι παράλογες απαιτήσεις της οικογένειας, έφεραν τα πράγματα στο σημείο της κατάληψης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου, Γιώργου Τσιλιμιδού, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου για αν βρεθεί σπίτι, όμως η αδιαλλαξία της οικογένειας δεν άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά.
«Κάναμε τα πάντα, μέχρι και εμείς οι ίδιοι ψάχναμε για σπίτι, με τους υπαλλήλους της Πρόνοιας να ασχολούνται καθημερινά με το συγκεκριμένο θέμα. Βρέθηκαν κάποια σπίτια περιμετρικά του Αργοστολίου, όμως η οικογένεια ήταν ανένδοτη, αφού ήθελε σπίτι μέσα στο Αργοστόλι και δη κοντά στο Νοσοκομείο, αφού ισχυρίζεται ότι ο πατέρας αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στην Κεφαλονιά με καρδιακά προβλήματα και δεν ζουν εκτός Αργοστολίου», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και συνέχισε: «Παρόλα αυτά, δείξαμε καλή θέληση και ενημερώσαμε πολλές φορές την οικογένεια ότι πρέπει να απομακρυνθεί από το κτήριο του Δήμου, αφού και παράνομη ήταν η εγκατάστασή της εκεί και δεν πληρώνονταν το ρεύμα και το νερό. Η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα και αυτοί το συνέδεαν πάλι παράνομα. Έπρεπε να λάβει ένα τέλος αυτή η ιστορία και έτσι φτάσαμε σήμερα να ζητάμε την απόφαση του Δ.Σ. για την απομάκρυνσή τους από την περιουσία του Δήμου. Πριν φτάσουμε σε αυτό κάναμε ακόμη μια προσπάθεια και ζητήσαμε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου να μας παραχωρήσει ένα μικρό σπίτι (περιοχή παλιάς πυροσβεστικής) για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθεί λύση. Ο κ. Διοικητής αρνήθηκε κατηγορηματικά και δεν έφερε το θέμα στο διοικητικό του συμβούλιο όπως έπρεπε να πράξει. Δεν υπάρχει άλλη λύση και παρά το γεγονός ότι όλοι μας είμαστε ευαίσθητοι, πρέπει, σύμφωνα με τον όρκο μας να προστατεύουμε τα συμφέροντα του Δήμου που υπηρετούμε και κατ΄επέκταση των δημοτών του, που δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για κάτι που δεν τους αφορά».
Το συμπέρασμα από όλη την ιστορία είναι ότι ο Φώτης Μεσσάρης αρνήθηκε να φιλοξενήσει το Νοσοκομείο σε χώρο που του ανήκει, για καθορισμένο χρονικό διάστημα μια πολύτεκνη οικογένεια, ακόμη και αν αυτή η οικογένεια έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed