Εξαπάτησε την αστυνομία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, που την κουβάλησε στο Δ.Σ. για να συλλάβει επαγγελματία δημοσιογράφο, που αρνήθηκε να αποχωρήσει

Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς κίνηση προέβη πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία στο χώρο συνεδρίασης του Δ.Σ. για να συλλάβει δημοσιογράφο, που αρνήθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Ο κ. πρόεδρος, αφού στόλισε με διάφορα κοσμητικά επίθετα τον δημοσιογράφο (χαμηλόφωνα για να μην υπάρχουν μάρτυρες) κατά την είσοδο του δεύτερου στο χώρο, του ζήτησε με τον όχι και πλέον ευγενικό τρόπο να αποχωρήσει, προκειμένου να μην παρακολουθήσει την δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε ευγενικά να αποχωρήσει και ζήτησε από τον πρόεδρο να του φέρει τον Νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η παρουσία δημοσιογράφων σε συνεδρίαση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι το Επιμελητήριο. Φυσικά κανένας Νόμος δεν παρουσιάστηκε και η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά με την παρουσία του δημοσιογράφου καθήμενος στον ειδικό χώρο που προορίζεται για τα ΜΜΕ και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης λόγω covid 19.
Μετά από δέκα λεπτά παρουσιάστηκαν δύο αστυνομικοί και παρακάλεσαν τον δημοσιογράφο να αποχωρήσει, αφού δεν τον ήθελε ο πρόεδρος στην αίθουσα. Η αποχώρηση δεν έγινε, οι αστυνομικοί έφυγαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά. Ύστερα από δέκα λεπτά τρεις αστυνομικοί εμφανίστηκαν και πάλι στην αίθουσα, μόνο που αυτή τη φορά έθεσαν το θέμα του αυτόφωρου στον δημοσιογράφο αν τυχόν δεν αποχωρούσε. Ο δημοσιογράφος ζήτησε εκ νέου να του απαγγελθεί… κατηγορία και η απάντηση από το όργανα της τάξης ήταν η εξής: «Ο πρόεδρος μας είπε ότι η συνεδρίαση είναι κεκλεισμένων των θυρών και δεν επιτρέπεται να την παρακολουθεί κανένας».
Το επιχείρημά τους δεν στάθηκε ούτε αυτή τη φορά, ο δημοσιογράφος τους ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην αίθουσα όπως και έγινε με την νέα απάντηση να είναι η εξής: «Ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να σας κάνει μήνυση και εμείς να εφαρμόσουμε το αυτόφωρο σύμφωνα με την διαδικασία». Ο δημοσιογράφος απάντησε ότι δεν θα αποχωρήσει από την αίθουσα και θα περιμένει την μήνυση του προέδρου για να οδηγηθεί στο Τμήμα. Οι αστυνομικοί αποχώρησαν εκ νέου χωρίς να επιστρέψουν ξανά και η συνεδρίαση προχώρησε στα θέματά της.
Το να έχει κάποιος προσωπικό θέμα με κάποιον άλλο και αυτό να το εκφράζει όντας πάνω σε μια καρέκλα εξουσίας έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να γίνεται στη χώρα μας. Το να προσπαθεί να εξαπατήσει την αστυνομία είναι λίγο πιο σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο συμβαίνει και αυτό. Αυτό ζήσαμε σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο από τον πρόεδρό του, Σταύρο Σπαθή, που ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι η συνεδρίαση ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω covid 19 και έπρεπε να συλλάβουν με την διαδικασία του αυτοφώρου τον δημοσιογράφο που δεν αποχωρούσε.
Αλλά ακόμη και έτσι να ήταν τα πράγματα η κεκλεισμένων των θυρών δημόσια συνεδρίαση δεν απαιτεί να μην παραβρίσκονται εκπρόσωποι των ΜΜΕ (συγκεκριμένος αριθμός), αλλά να μην παραβρίσκονται πολίτες. Κάτι που συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία όμως των ανθρώπων του Τύπου με έχουν λάβει όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης από τον covid 19. Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση δεν υπήρχε σήμερα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε την ειδοποίηση που μιλάει μόνο για αποστάσεις και χρήση μάσκας.
Δεν του βγήκε του κ. Σπαθή απόψε και παραλίγο να πάρει στον λαιμό του την αστυνομία με τα ψέματα που τους αράδιασε, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός προέδρου, που είναι ο τρίτος στην τάξη στο νησί μας σε επίπεδο σημαντικότητας πίσω από τον Βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη.
Σημείωση: Κύριε πρόεδρε του Επιμελητηρίου την επόμενη φορά που θα έχετε πάλι Δ.Σ. να στείλετε την πρόσκληση στα Τοπικά ΜΜΕ, διότι συνεδριάσεις εν κρυπτώ δεν κάνει ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed