«Υγειονομική βόμβα» η Εθνική Τράπεζα Αργοστολίου, οι δικαιολογίες του διευθυντή της, που μοιάζει να είναι στον… κόσμο του

Πολλές είναι οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια μας από αναγνώστες, που πηγαίνουν στην Εθνική Τράπεζα στο Αργοστόλι για να εξυπηρετηθούν, για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, την ώρα που ο covid 19 δίνει… ρέστα στην πατρίδα μας.
Δεν έμενε από το να κάνουμε επιτόπια αυτοψία για να διαπιστώσουμε αν όντως υπήρχε πρόβλημα. Ώρα 13:35, λίγο δηλαδή πριν κλείσουν τα ταμεία και αυτό που είδαμε αδυνατούσαμε να το πιστέψουμε. Τεράστια ουρά εκτός τράπεζας, πολλά άτομα στον χώρο μεταξύ της εξώπορτας και της εσωτερικής πόρτας (2 τετραγωνικά) και ο κακός χαμός μέσα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχουν εκδώσει οι επιστήμονες, στο κατάστημα της Εθνικής στο Αργοστόλι επιτρέπεται να είναι μέσα 21 άτομα (υπάλληλοι και πελάτες) ένας μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής πόρτας και στην ουρά απέξω από το κατάστημα να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Την συγκεκριμένη ώρα που πήγαμε μετρήσαμε 48 άτομα και κάποια στιγμή χάσαμε το μέτρημα αφού συνεχώς έμπαινε περισσότερος κόσμος από αυτούς που έβγαιναν. Ανάμεσά τους αρκετά άτομα της λεγόμενης ευπαθούς ομάδας (άνω των 65) που πήγαν στην Τράπεζα για την σύνταξή τους, αλλά κανένας δεν τους εγγυάται ότι δεν θα καταλήξουν στην καλύτερη περίπτωση σπίτι τους σε καραντίνα και άρρωστοι. Ζήσαμε έναν πρωτοφανή και κατάφορα παράνομο συγχρωτισμό κόντρα στις εντολές του Υπουργείου, αλλά και κόντρα στην κοινή λογική των ημερών. Απευθυνθήκαμε στον διευθυντή του καταστήματος, Κωνσταντίνο Ζαράγκα, ο οποίος, αφού του αναφέραμε ονοματεπώνυμο και ιδιότητα, στάθηκε… παγωτό να μας κοιτάει. Όταν συνήλθε από το πρώτο σοκ μας ανέφερε ότι αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Μάλιστα, στην ερώτησή μας γιατί δεν βρίσκεται ένας υπάλληλος ή ο ίδιος να ελέγχει λίγο την κατάσταση, μας κοίταξε ξανά απορημένος χωρίς να μας απαντήσει. Η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα μάλλον πήγαν περίπατο στο Αργοστόλι, όπου πρέπει να επέμβει η Κεντρική Διοίκηση της Τράπεζας για να βγάλει άκρη. Ο εδώ διευθυντής μάλλον είναι στον… κόσμο του, ενθυμούμενος άλλες εποχές, που μέσα στα καταστήματα των Τραπεζών ήταν ο ένας πάνω στον άλλο.
Σημείωση: Αρκετοί από τους πελάτες φορούσαν την μάσκα τους λες και ήταν κάποιο αξεσουάρ. Μερικοί στο πηγούνι, άλλοι στο κούτελο και άλλοι μόνο στο στόμα. Η φράση «Υγειονομική βόμβα» ταιριάζει απόλυτα με την κατάσταση στην Εθνική του Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed