Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο, αποσύνθεση στο Επιμελητήριο, ο πρόεδρος Σταύρος Σπαθής «έφαγε» τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Παντελιό

Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο, λέει το γνωστό άσμα και αυτό ταιριάζει απόλυτα στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, που έχει πάρει την κάτω βόλτα εδώ και μερικό καιρό, με αποκορύφωμα την χθεσινή στάση του προέδρου του, Σταύρου Σπαθή.
Χωρίς λόγο και αιτία (στα φανερά) ο πρόεδρος αποφάσισε να φάει τον αντιπρόεδρό του, κάτι που είχε στο μυαλό του από την επόμενη των εκλογών του Δεκεμβρίου του 2017, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το πραγματοποιήσει. Ο κ. Σπαθής, λες και μιλούσε στον τελευταίο και πιο άχρηστο σύμβουλό του απευθύνθηκε με ύφος χιλίων καρδιναλίων στον Ανδρέα Παντελιό (πρώτος σε ψήφους από όλες τις παρατάξεις), ο οποίος προς τιμήν του κράτησε την ψυχραιμία του και δεν είχαμε τα χειρότερα. Ο κ. Παντελιός είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ (Νησιωτικά Επιμελητήρια της Ελλάδας) και μέλος μέχρι χθες στη Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ (μαζί με τον Σταύρο Σπαθή). Χθες ο πρόεδρος έφερε θέμα στο Συμβούλιο απομάκρυνσης του κ. Παντελιού ως μέλος της Γ.Σ. και στη θέση του πρότεινε να πάει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σπύρος Γασπαρινάτος, χρησιμοποιώντας μια αστεία δικαιολογία. Αμέσως υπήρξε αντίδραση εκ μέρους του κ. Παντελιού, που ανέφερε χίλιους λόγους για να παραμείνει στη θέση του, θέση την οποία κατέχει τα 26 (!) τελευταία χρόνια με όλες τις διοικήσεις που έχουν περάσει από το Επιμελητήριο.
Ο κ. Παντελιός ήταν ένας από τους εισηγητές προς την προηγούμενη κυβέρνηση του νόμου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, το οποίο παλεύει από την περασμένη δεκαετία και εν τέλη, μαζί με άλλους συναδέλφους του από τον ΕΟΑΕΝ, τα κατάφερε. Η αντίδραση συνεχίστηκε στην πρόταση του προέδρου, όχι μόνο από τον κ. Παντελιό, αλλά και τους συμβούλους της αντιπολίτευσης και πιο πολύ από μερικούς συμβούλους της πλειοψηφίας (Καβαλλιεράτος, Δενδρινος, Κουρκουμέλης, Γαλάτης), που αμφισβήτησαν την πρόταση του προέδρου. Προήλθε μεγάλο ρήγμα στην παράταξη της πλειοψηφίας, με τους κ.κ. Κουρκουμέλη και Δενδρινό να κάνουν επίθεση στον Σταύρο Σπαθή και τους Γιώργο Καβαλλιεράτο (πλειοψηφία) και Παναγή Έρτσο και Σπύρο Γασπαρινάτο (μειοψηφία) να προσπαθούν να σώσουν ότι σωζόταν, μια ανάσα πριν η αίθουσα γίνει ρινγκ. «Νοιώθω ότι αδειάζομαι, με την απόφασή του αυτή ο πρόεδρος με βάζει στην άκρη στο Επιμελητήριο. Ότι έκανα εδώ και 26 χρόνια ο κ. Σπαθής τα σβήνει σε μια στιγμή. Το μόνο που νοιώθω είναι απογοήτευση», ανέφερε στην σύντομη τοποθέτησή του ο Ανδρέας Παντελιός. Για πολιτισμικό σοκ και για εμφύλιο μεταξύ Βορείων και Νοτίων έκανε λόγο ο Γιώργος Καβαλλιεράτος, που διακόπηκε βίαια από τον πρόεδρο.
«Δεν έχουμε δικαίωμα να συμπεριφερόμαστε έτσι στον κ. Παντελιό, αφού θέλει να παραμείνει μέλος της Γ.Σ. του ΕΟΑΕΝ θα τον υποστηρίξουμε», τόνισε το Πολυχρόνης Δενδρινός. Την χαριστική βολή στον πρόεδρο έδωσε ο Νίκος Κουρκουμέλης λέγοντάς του: «Πριν από τρία χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας για το Επιμελητήριο με τον Ανδρέα Παντελιό ως επικεφαλή παράταξης. Στον δρόμο μας βρέθηκες εσύ Σταύρο και οι συγκυρίες μας έκαναν να σε υποστηρίξουμε για να εκλεγείς πρόεδρος. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι σε αυτόν τον άνθρωπο. Μπορεί να σε στηρίζουμε ως πρόεδρο, ωστόσο οφείλουμε να σου θυμίζουμε μερικά πράγματα γιατί κάπου έχεις… χαθεί». Από την πλευρά της αντιπολίτευσης τέθηκε το θέμα του «ξεκαθαρίστε τα εσωτερικά σας προβλήματα και μετά φέρνετε θέματα στο Διοικητικό Συμβούλιο». Και ενώ η συζήτηση, με παρουσία αστυνομικής δύναμης στο Επιμελητήριο, είχε φτάσει σε αδιέξοδο, την λύση έδωσε ο κ. Παντελιός. «Για να μην γελάει ο κόσμος με εμάς, για να μην μας χλευάζουν αύριο και επειδή όλοι είμαστε εδώ για έναν σκοπό αποσύρω την πρότασή μου και δεν θέλω να συμμετέχω στη Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ», ανέφερε ο αντιπρόεδρος και οι τόνοι έπεσαν. Έτσι πέρασε η πρόταση του προέδρου όπου αυτός και ο Σπύρος Γασπαρινάτος θα εκπροσωπούν από εδώ και πέρα το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης στις Γενικές Συνελεύσεις του ΕΟΑΕΝ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed