Άμεση απομάκρυνση της κατασκευής «I Love Kefalonia» από τη Γέφυρα Δεβοσέτου ζητά η δημοτική παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

Στη δεδομένη δύσκολη περίοδο για το νησί της Κεφαλονιάς, με το Δήμο Σάμης να είναι πνιγμένος στις λάσπες και με ουσιαστικά πλήγματα στις υποδομές όλων των Δήμων, αιφνιδιαστήκαμε από την υλοποίηση της δράσης «I LOVE KEFALONIA» και την τοποθέτηση της κατασκευής στην παραλία του Αργοστολίου, στην είσοδο της γέφυρας Δεβοσέτου.
Σαν ιστορικό να αναφέρουμε πως ήμασταν σύμφωνοι με τη δράση αυτή και την ψηφίσαμε ως μέλη της Τουριστικής επιτροπής. Είναι η πρώτη φορά που σε επίπεδο marketing αποφασίζεται κάτι διαφορετικό από την τετριμμένη διαφήμιση (φυλλάδια κλπ) και το στηρίζουμε ως επιλογή. Από αισθητικής άποψης, είναι αναμενόμενο καθένας να έχει διαφορετική άποψη και να μην αρέσει σε όλους, όμως εκτιμούμε ότι θα λειτουργήσει θετικά ως εργαλείο προώθησης του προορισμού.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν είχε συμφωνηθεί στην τουριστική επιτροπή η θέση εγκατάστασης της κατασκευής. Όταν συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης και προτάθηκε η συγκεκριμένη θέση καταθέσαμε την αντίθεσή μας και προτείναμε να ζητηθεί και να ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Οι λόγοι που ήμασταν και είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση της κατασκευής μπροστά από τη γέφυρα Δεβοσέτου είναι κατά την άποψή μας προφανείς, καθώς αλλοιώνεται ένα ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο που είναι ταυτόσημο με την πόλη του Αργοστολίου
Ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής μας διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή θα είναι κινητή και θα μπορεί να τοποθετηθεί όπου επιλέξουμε. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, πως η τοποθέτηση στην ανωτέρω θέση έχει γίνει καθ’ υπέρβαση των αποφάσεων της αρμόδιας επιτροπής τουρισμού και όπως μαθαίνουμε, μη έχοντας ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Πέρα όμως από τη χωροθέτηση, υπάρχει και μια διαφωνία ως προς το χρόνο της υλοποίησης αυτής της δράσης. Πρώτον, όπως προαναφέραμε εισαγωγικά, είναι προκλητικό όταν γειτονικός δήμος ακόμη μαζεύει τα συντρίμμια του, η δημοτική μας αρχή να επιδίδεται σε παιχνίδια επικοινωνιακής τακτικής.
Βρισκόμαστε στο τέλος μια δύσκολης τουριστικής περιόδου και όπως μας έγινε γνωστό με σκληρό τρόπο πριν από δύο εβδομάδες, οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει και η φύση δεν χαρίζεται. Προτεραιότητα αποτελεί -και για το Δήμο Αργοστολίου- η αποκατάσταση όσων μας διέλυσε ο «Ιανός». Το «I LOVE KEFALONIA» με φόντο μια κατεστραμμένη γέφυρα Δεβοσέτου, πιθανότατα δεν αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας.
Επειδή αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα της παραλαβής της κατασκευής, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης ανάθεσης, προτείνουμε τα εξής:
· Άμεση απομάκρυνση της κατασκευής από την είσοδο της γέφυρας Δεβοσέτου.
· Μετεγκατάστασή της σε νέα, καταλληλότερη θέση, μετά από συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η δική μας πρόταση είναι στο τμήμα της παραλίας, πίσω από την παλιά αγορά. Είναι ένα σημείο της πόλης που έχουν γίνει έργα πρόσφατα και από το οποίο, ανάλογα με την θέση τοποθέτησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φόντο είτε η παραλία του Αργοστολίου, είτε η γέφυρα Δεβοσέτου κ.ο.κ. Για την ακριβή θέση, ας ληφθεί η άποψη κάποιου ειδικού στη φωτογραφία.
· Μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου, απομάκρυνση της κατασκευής και αποθήκευσής της σε ασφαλές σημείο, έως την αρχή της επόμενης περιόδου. Ετοιμότητα για απομάκρυνση νωρίτερα, αν παραστεί λόγος έκτακτης ανάγκης λόγω μετεωρολογικών προγνώσεων.

Για τη Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους»
Αλέξανδρος Παντελειός, Διονύσιος Τρωιάνος, Δημήτρης Κεκάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed