Αγιασμός στην «αναστημένη» και αναβαθμισμένη Νοσηλευτική Σχολή Κεφαλονιάς, νέο τμήμα λειτουργεί από φέτος, το μοναδικό στην Δυτική Ελλάδα

Ο καθιερωμένος αγιασμός για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στην Νοσηλευτική Σχολή Κεφαλονιάς (ΔΙΕΚ Κεφαλονιάς) στις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου Αργοστολίου.
Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Κυπριανός και παρόντες ήταν όλοι όσοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο έτσι ώστε η Σχολή να… αναστηθεί από τις στάχτες της και να αναβαθμιστεί. Για πρώτη φορά φέτος θα υποδεχθεί το Τμήμα Διασωστών Πληρώματος Ασθενοφόρου, ένα τμήμα που ήρθε στην Κεφαλονιά μετά τις προσπάθειες του νέου διεθυντή της Σχολής, Νίκου Μοντεσάντου και την υποστήριξη του διοικητή του Νοσοκομείου, Φώτη Μεσσάρη. Ωστόσο,. σήμερα, σε αυτή την ειδική τελετή τόσο ο διοικητής όσο και ο υποδιοικητής, Δημήτρης Δημουλιός απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεών τους σε Αθήνα και Ληξούρι αντίστοιχα. Τουλάχιστον ο υποδιοικητής έστειλε επιστολή η οποία διαβάστηκε μετά το τέλος του αγιασμού. Ο διευθυντής της Σχολής, Νίκος Μοντεσάντος, στη σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε πολύ σημαντική της λειτουργία του νέου τμήματος στο Αργοστόλι, από την στιγμή που η Κεφαλονιά επιλέχθηκε από όλα τα νησιά του Ιονίου, αλλά και την Πάτρα να φιλοξενήσει αυτό το Τμήμα. Φέτος θα φοιτήσουν 42 άτομα σε νέο αυτό Τμήμα και η φοίτηση είναι διετής. Όπως τόνισε ο κ. Μοντεσάντος, λόγω της συγκυρίας του covid 19 οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης μόλις πάρουν το πτυχίο τους. Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο Τμήμα είναι πολύ σημαντικό, αφού οι διασώστες ασθενοφόρου είναι οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με τον ασθενή που κινδυνεύει. Ο εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, Γιάννης Φισφής, έδωσε τον λόγο του ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε η Σχολή γενικότερα να αναβαθμιστεί και άλλο, μια και τα τελευταία 2-3 χρόνια είχε πέσει σε πλήρη ανυποληψία με απόλυτη ευθύνη τόσο της διοίκησης του Νοσοκομείου όσο και της διοίκησης της Σχολής. Να ευχηθούμε καλή χρονιά στους νέους σπουδαστές και καλό πτυχίο σε αυτούς που φέτος τελειώνουν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed