Τον Δήμαρχο Αργοστολίου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου συνάντησε σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννημάτα

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που έκανε περιοδεία στις περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο κυκλώνα και στη συνέχεια ήρθε στο Αργοστόλι, όπου συνάντησε τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και το Σταύρο Σπαθή.
Πρώτα επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος την ενημέρωσε για τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ιανός και παράλληλα της ζήτησε να βάλει… πλάτη για όλους εκείνους που επλήγησαν οι περιουσίες τους, για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τις οικονομικές συνέπειες που θα υπάρξουν σε συνδυασμό με τον covid 19. Η κα Γεννηματά είδε βίντεο που είχε ετοιμάσει ο Δήμος αναφορικά με τις ζημιές που έχουν γίνει στα όρια του Δήμου Αργοστολίου. Το παρόν στη μίνι αυτή συνεδρίαση έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι, Σπύρος Σαμούρης και Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Σπανός, αλλά και ο πρώην Βουλευτής, Σπύρος Μοσχόπουλος. Σε δήλωσή της κατά την έξοδό της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι η Κεφαλονιά αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που έχει δώσει η κυβέρνηση.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, όπου συνάντησε τον πρόεδρο, Σταύρο Σπαθή, τον Γραμματέα, Χρήστο Καμπανό και τον Οικονομικό Επόπτη, Γιώργο Λασκαράτο. Τρανταχτή ήταν η απουσία από την συνάντηση του Αντιπροέδρου, Ανδρέα Παντελιού. Ο κ. Σπαθής εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών μας που θα έχει ο Ιανός το άμεσο προσεχές διάστημα, συνδυάζοντάς τες με το υπάρχον πρόβλημα του covid 19. Ζήτησαν από την κα Γεννηματά να προσπαθήσει μέσα από την παρουσία της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας στη Βουλή να πείσει την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον οικονομικά μέτρα ανακούφισης για τους επαγγελματίες.
Την Φώφη Γεννηματά συνόδευσαν στην Κεφαλονιά ο Γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed