Το νέο Γηροκομείο Αργοστολίου είναι πλέον σε λειτουργία, το πρόγραμμα της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ για Πρόνοια και Κοινωνική Συνοχή αποδίδει καρπούς

Πριν μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε επιτέλους η μεταφορά των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας στις νέες εγκαταστάσεις του Γηροκομείου Αργοστολίου και ακολούθησε η εναρκτήρια τελετή με αγιασμό και χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο και το Συμβούλιο του Ιδρύματος.
Αισθανόμαστε ως ΑΝΑΣΑ ικανοποίηση και περηφάνια γιατί αυτό το μεγάλο έργο κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης έγινε πραγματικότητα βασισμένο στην δική μας αντίληψη για την κοινωνική συνοχή και με την καθοριστική μας δράση για την προώθηση και την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του. Όταν η ΑΝΑΣΑ βρέθηκε στο τιμόνι της ΠΙΝ την 1/9/2014, το έργο του Γηροκομείου Αργοστολίου ήταν κυριολεκτικά στα αζήτητα. Κι αυτό γιατί ο πρώην περιφερειάρχης και σημερινός σύμμαχος της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου κ. Σπύρου, είχε… φροντίσει να το απεντάξει από το ΕΣΠΑ 2007-2013 την 25/8/2014, έξι(!) μέρες πριν. Για την ιστορία του πράγματος παραθέτουμε ημερομηνίες και γεγονότα:
25.8.2014: Ο κ. Σπύρου απεντάσσει το έργο από το ΕΣΠΑ (δεν απήντησε ποτέ γιατί το έπραξε, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του ενιαίου τότε Δήμου Κεφαλονιάς).
26.2.2015: Με απόφαση του περιφερειάρχη ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ το Γηροκομείο Αργοστολίου επανεντάσσεται, αυτή την φορά στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
29.1.2016: Το έργο του Γηροκομείου αποκτά με απόφαση ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ χρηματοδότηση 5,1 εκατομ. ευρώ με ταυτόχρονη υποχρέωση του δικαιούχου (Δήμος Κεφαλονιάς) να καταθέσει εντός τετραμήνου τεχνικό δελτίο για την χρηματοδότηση της προμήθειας του εξοπλισμού.
12.7.2018: Αυξάνεται με απόφαση του περιφερειάρχη ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ο προϋπολογισμός του έργου σε 6,37 εκατομ. ευρώ ώστε να γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού και οι συνδέσεις με τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΥΑΚ.
27.9.2020: Το νέο κτίριο του Γηροκομείου τίθεται σε λειτουργία.
Η ΑΝΑΣΑ ευχαριστεί όσες και όσους από οποιαδήποτε θέση συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου αυτού και εύχεται στο ΔΣ του ιδρύματος καλή δύναμη για την φροντίδα των συμπολιτών μας που βρίσκονται εκεί αλλά και για την επιμέλεια των εγκαταστάσεων και την εξασφάλιση της πλήρους λειτουργικότητας του.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed