Ξεσηκωμός και ένταση στη Σάμη, ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι εμποδίζουν το πλοίο να κατεβάσει νέες ανεμογεννήτριες για να στηθούν στο βουνό

Αναταραχή επικρατεί αυτή την ώρα στο λιμάνι της Σάμης, όπου έχει καταπλεύσει από το πρωί πλοίο που μεταφέρει ανεμογεννήτριες, με τον Δήμαρχο, Μάκη Μονιά και πολλούς κατοίκους να εμποδίσουν στην εκφόρτωση αυτού του φορτίου.
Με νωπές ακόμη στην μνήμη μας τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός» και με τους κατοίκους της Αγίας Ευφημίας και της Άσσου να βγάζουν ακόμη μπάζα και λάσπες από τα σπίτια τους και της επιχειρήσεις τους, κατέπλευσε σήμερα στο πρωί στην Σάμη φορτηγό πλοίο γεμάτο ανεμογεννήτριες. Φυσιολογική ήταν η αντίδραση των κατοίκων, αλλά και του Δημάρχου, Μάκη Μονιά, που μαζί με τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης, Στέλιο Σπαθή, εμπόδισαν το πλοίο να κατεβάσει το συγκεκριμένο υλικό. Η κινητοποίηση από τους κατοίκους είναι μεγάλη και το σύνθημα είναι «όχι άλλες ανεμογεννήτριες στα βουνά μας». Η αναταραχή συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ δεν έχουν λείψει και τα μικροεπεισόδια μεταξύ των κατοίκων και των ανθρώπων που επιθυμούν να ξεφορτώσουν τις ανεμογεννήτριες. Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκονται ακόμη ο Μιχάλης Γάκης, ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος, αλλά και ο πρώην Νομάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Μάκης Μεταξάς που δηλώνει τη συμπαράστασή του, στη σημερινή κινητοποίηση στη Σάμης, ενάντια στην εκφόρτωση ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed