«Ύποπτη» παραίτηση του Σταύρου Σπαθή από το Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ, αρνήθηκε να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα, Νίκο Παπαδάτο

Φωτιές έχει ανάψει στην ΕΔΑΚΙ, αλλά και στον Δήμο Αργοστολίου η πυρκαγιά προ μηνός στην Παλοστή και ένας-ένας τα μέλη του Δ.Σ. (τακτικά και αναπληρωματικά) εγκαταλείπουν το… τρένο λίγο πριν ασχοληθεί με την Παλοστή ο Εισαγγελέας.
Δεύτερο «θύμα», μετά την παραίτηση προ ολίγων ημερών του αντιπροέδρου, Νίκου Παπαδάτου, αποτελεί από σήμερα ο Σταύρος Σπαθής, ο οποίος ήταν ο αναπληρωματικός του και αρνήθηκε να καταλάβει τη θέση αυτή στο Δ.Σ. Τρία είναι τα υποθετικά σενάρια που τον οδήγησαν σε αυτή την παραίτηση, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του.
-Το πρώτο σενάριο έχει να κάνει με την κόντρα που έχει ξεσπάσει στο Επιμελητήριο μεταξύ των «σπαθικών» και των «θεοφιλικών», με αφορμή το «φάγωμα» του Ανδρέα Παντελιού και τον ξαφνικό και κεραυνοβόλο «έρωτα» του Σταύρου Σπαθή με τον Σπύρο Γασπαρινάτο (επικεφαλή της αντιπολίτευσης), αφού φαίνεται ότι οι δύο άνδρες ξεπέρασαν τα όσα είχαν ξεστομίσει ο ένας για τον άλλο προεκλογικά (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2017). Μπορεί ο Σταύρος Σπαθής και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος να βγάζουν προς τα έξω μια… αγάπη, ωστόσο τα πράγματα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά.
-Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με την πυρκαγιά στην Παλοστή και τα όσα ακολούθησαν αυτή. Οι πληροφορίες μας λένε ότι στο θέμα θα επιληφθεί σύντομα ο Εισαγγελέας, μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα περί «απαθούς στάσης» και «αρνητικής συμπεριφοράς» του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Διονύση Μινέτου, με τον τρόπο που ακολούθησε προκειμένου να σβήσει η φωτιά. Ο κ. Σπαθής θέλει να έχει τα νώτα του καλυμένα και έτσι δεν αναλαμβάνει τη θέση του στο Δ.Σ.
-Το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με συνεργαζόμενο στέλεχος της παράταξης του Γεράσιμου Φόρτε με την παρούσα Δημοτική Αρχή, το οποίο ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, επιθυμεί διακαώς την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ και μάλιστα ως αντιπροέδρου με την καθορισμένη αντιμισθία των 500 περίπου ευρώ τον μήνα.
Δεν είμαστε σε θέση ακόμη να γνωρίζουμε πιο σενάριο θα βγει αληθινό, αφού και τα τρία έχουν τις ίδιες πιθανότητες να επαληθευτούν είτε το καθένα ξεχωριστά είτε και τα τρία μαζί. Πριν από 15 ημέρες σας είχαμε αναφέρει για μια παραίτηση έκπληξη από το Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ, αναμένουμε ακόμη μία. Όπου να ναι θα έρθει και αυτή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed