Με κυβέρνηση Ν.Δ. και αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν

Η παρακμή της πολιτικής σκέψης και ο πολιτικός καιροσκοπισμός , που έχει σαν συνέπεια την παρακμή της πολιτικής συμπεριφοράς και το ψεύδος του λόγου, συνεχίζεται από μερικούς και συνεχίζει την πολιτική των αδιεξόδων, εμποδίζει να λειτουργήσει η πολιτική αξιόπιστα για την διαμόρφωση ενός «μοντέλου» κοινωνικής αλληλεγγύης και στάσης.
Τα δυο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ μικρότερο κόμμα όχι μόνον δημοσκοπικά, αλλά και σε σχέση με το ύψος των περιστάσεων- ερίζουν για το ποιος συνεργάστηκε περισσότερο η λιγότερο με την Χρυσή Αυγή. Αναίσχυντες εκφράσεις, σκαιές ύβρεις, κατάπτυστα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας σαν τα μερίδια της ευθύνης να βαραίνουν μονομερώς. Η χυδαιότητα όμως δεν είναι κριτική, είναι κρίση πολιτική και πολιτισμική και υποβαθμίζει την ιστορική στιγμή της θωράκισης της Δημοκρατίας που προκύπτει μέσα από την καταδίκη του νεοφασισμού στην Ελλάδα. Όσον αφορά δε στη πολιτική αμνησία, ακούσια η εκούσια, είναι υπονομευτική για τη Δημοκρατία και την κρίση της. Το σωστό είναι να θυμόμαστε και να γνωρίζουμε πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές όπως εκείνη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Προέδρου της , που στάθηκε απέναντι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου Τσίπρα και ως εκ τούτου χάθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ η μάχη των 200 ψήφων και κατά συνέπεια έχασε τη μάχη για το άρθρο 3 και έτσι διατηρήθηκε το πλαφόν του 3% για την εισαγωγή των κομμάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Διαφορετικά η Χρυσή Αυγή με μικρότερο ποσοστό του 3%- ή με την απλή αναλογική και μεγαλύτερο- θα ήταν σήμερα κοινοβουλευτικό κόμμα, κάτι σαν μια μαύρη αυγή. Και όχι μόνον! Αλίμονο!
Κι όσοι από εμάς σταθήκαμε αμφιθυμικοί μεταξύ ιδεολογίας και πρακτικής σε σχέση με την απλή αναλογική, η ιστορία και η πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι οι πολιτικές αποφάσεις δεν μπορούν να αγνοούν την πολιτική συγκυρία και την πρόθεση της! Διότι η Δημοκρατία παραμένει ευαίσθητη προβάλλοντας τις δικές της ανάγκες όπως όρια και θεσμούς! Όσον αφορά στη ΝΔ, καιροσκοπώντας κι αυτή και επιλέγοντας παρόμοια τακτική, που παραμορφώνει την λαϊκή βούληση, προχώρησε σε συντηρητικότερη αλλαγή του εκλογικού νόμου απομακρύνοντας με την πολιτική της την ελπίδα ενός δικαιότερου εκλογικού συστήματος. Η σύγχρονη απερισκεψία και η έλλειψη αξιοπιστίας, οι συκοφαντίες και ύβρεις που εκφράζονται συχνά από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με πράξεις και λόγια, οδηγούν εμάς στο να εμμένουμε και να διεκδικούμε με αξιοπρέπεια αυτά που οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες αρνούνται να μας επιτρέψουν. Με Κυβέρνηση ΝΔ και Αξιωματική Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ: ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν…

Μώρου Ισμήνη
Μέλος ΚΕ Κινήματος Αλλαγής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed