Γεράσιμος Βασιλάτος: «Αιολικά πάρκα και βίαιη τροποποίηση της επιφάνειας των βουνών, οι… σαλιγγαρόστατες και η καταστροφή που προκαλούν»

Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την φράση “Αιολικά Πάρκα” στις κορυφογραμμές των βουνών της Κεφαλλονιάς και σε άλλα μέρη της Πατρίδας μας. Πάρκο σημαίνει μήκος και πλάτος, σημαίνει πολλές σειρές ανεμογεννητριών, όπως βλέπουμε σε πεδιάδες, οροπέδια και σε θάλασσες σε άλλες χώρες.
Αυτή ακριβώς η “ελληνική εφεύρεση” της ονομασίας Πάρκο είναι ακατανόητη και μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχουν ξεσηκωθεί όλες αυτές οι φυσιολατρικές κλπ. οργανώσεις ακόμη και τα κόμματα στη Ελληνικά Βουλή. Πιστεύω ότι όλοι έχουν πέσει στην λούμπα αυτής της φράσης. Αιολικά Πάρκα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να κερδίζουν οι επιτήδειοι με τις επιδοτήσεις. Αυτά λοιπόν τα “Αιολικά πάρκα ” θα τα χαρακτήριζα Αιολικές σαλιγγαρόστρατες. Αυτές λοιπόν οι σαλιγγαρόστρατες, εκτός από την αισθητική καταστροφή, προκαλούν και περιβαλλοντική, με την βίαιη τροποποίηση της επιφάνειας με τους δρόμους πρόσβασης στις κορυφές, με τις εκσκαφές για τις βάσεις, με τα μπάζα που αφήνονται εκεί, με τις τεράστιες ποσότητες σκυροδέματος που ρίχνονται, και με ένα μεγάλο ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ για την ανακύκλωση, γιατί ΌΛΑ αυτά έχουν ημερομηνία Λήξης.

Γεράσιμος Βασιλάτος
Αρχιτέκτων

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed