Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων της πλάκας, δημόσιες υπηρεσίες του χαβαλέ, εργολαβίες «ξεπέτο» και βαρέα και ανθυγιεινά πολιτικά ένσημα

Διαχρονικό χωροταξικό και πολεοδομικό έγκλημα εις βάρος της Κεφαλονιάς. Έτσι λέγεται με καθαρές κουβέντες. Ο Ιανός απλώς σήκωσε με βία το χαλί και φάνηκαν τα σκουπίδια που αφελώς είχαμε κρύψει από κάτω.
Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων της πλάκας, δημόσιες υπηρεσίες του χαβαλέ, εργολαβίες «ξεπέτο» και βαρέα και ανθυγιεινά πολιτικά ένσημα. Διαχρονικά επαναλαμβάνω. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Πικρή μεν, αλήθεια δε. Αν δεν ενοχλήσεις τα βουνά, δεν σε ενοχλούν ούτε αυτά. Νόμος. Αν χαράζεις «αγροτικούς δρόμους» εκεί που δεν υπάρχουν για να εξυπηρετήσεις «οικιστικές πυκνώσεις» (αυθαίρετες βίλες για να συνεννοούμαστε), κάποια στιγμή θα σε στοχεύει μια νεροτσουλήθρα. Πάλι Νόμος. Αν κάποια στιγμή αποφασίσεις εκεί που καταλήγουν δύο ρέματα πίσω απ’ την Άσσο να μπαζώσεις για να φτιάξεις ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων επειδή η περιοχή σου έκανε «κλικ», ο Ιανός φταίει που σου έφερε το πάρκινγκ με τα μπάζα του μέσα στο χωριό; Μάλλον όχι. Που να είχαμε και τίποτα ανεμογεννήτριες κοντά στην Άσσο. Ειρήσθω εν παρόδω, η ΔΕΗ αυτή τη στιγμή χρωστάει περίπου 290.000.000 ευρώ στους ανεμογεννητριάδες με ρυθμό αύξησης του χρέους περίπου 20.000.000 τον μήνα. Που να αρχίσουμε και τις «τρυπανιές» στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες με τη σοβαρότητα που μας διακρίνει. Θα ξυπνήσουμε ένα πρωί με Ιανό και θα χρωστάμε στην Exxon Mobil. Διαχρονική σοβαρότητα επαναλαμβάνω, επειδή λέμε καθαρές κουβέντες. Τα πράγματα είναι απλά. Το καράβι να σαλπάρει για να ξεφορτώσει τις ανεμογεννήτριες στο Πέραμα. Έλεγχος όλων των αιολικών πάρκων του νησιού για να διαπιστωθούν οι κακοτεχνίες. Έλεγχος των υδάτινων οδών στα βουνά και αντιπλημμυρικά έργα όπου χρειάζεται για να διορθώσουμε τις μ@λακίες μας που τις πληρώνει ο κοσμάκης. Και όλα αυτά… ΧΘΕΣ.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed