Γλίτωσαν το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ΄εξακολούθηση τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ, συνεχίζεται η έρευνα από τον Ανακριτή

Μια υπόθεση που ταλαιπωρεί το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς εδώ και μια δεκαετία περίπου μπήκε σε νέα φάση από σήμερα μετά την απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημελειοδικών Καλαβρύτων, όπου και εκδικαζόταν η υπόθεση.
Η απόφαση έκρινε ως απαράδεκτη, λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα, την δίωξη των μελών του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ ως προς το σκέλος της υπεξαίρεσης κατ΄εξακολούθηση. Ωστόσο άφησε ανοικτή την άσκηση ποινικών διώξεων σε κακουργηματικό επίπεδο για άλλα αδικήματα όπως η απιστία. Παράλληλα διατάχθηκε ο Ανακριτής Καλαβρύτων να παραγγείλει πραγματογνωμοσύνη για το διάστημα 2009-2012 με τα εξής θέματα:
-Αν υπήρξαν ορθές καταθέσεις χρημάτων τον ειδικό λογαριασμό αποθεματικών του ΚΤΕΛ
-Ποιο είναι το ύψος της ζημιάς που υπέστη η εταιρία ΚΤΕΛ ΑΕ κατά το παραπάνω διάστημα
-Πλήθος ειδικότερων οικονομικών και διοικητικών ζητημάτων στο πλαίσιο κακουργηματικής ποινικής δίωξης.
Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση με το ΚΤΕΛ δεν έχει ακόμη τελειώσει και θα ταλαιπωρήσει τα άτομα που ήταν στα διοικητικά συμβούλια των περίοδο τεσσάρων ετών, από το 2009 έως το 2012, ανάμεσά τους και πολιτικά πρόσωπα πού είτε άσκησαν είτε ασκούν εξουσία στον Δήμο. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον σύντομα να έχουμε αποτελέσματα, διότι υ υπόθεση αυτή έχει φτάσει στην δεκαετία και η δικαιοσύνη δεν έχει βγάλει ακόμη άκρη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed