Παρουσία της Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων της Μεραρχίας Άκουι

Έντονη ήταν η συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων Ιταλών αξιωματικών και στρατιωτών της Μεραρχίας Άκου στην Κεφαλονιά τον Σεπτέμβριο του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα της Γερμανίας.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης, που φέτος έγιναν κάτω από την παρουσία της πανδημίας του covid 19 το παρόν έδωσε η νέα Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα, Πατρίσια Φαλσινέτι, που εδώ και τρεις περίπου μήνες ανέλαβε τα καθήκοντά της στην Αθήνα. Η κα Φαλσινέτι αναφέρθηκε σε αυτό στην ομιλία της λέγοντας ότι η πρώτη επίσημη έξοδός της από την Αθήνα ήθελε να είναι στο νησί μας για να τιμήσει τους πεσόντες συμπατριώτες της. Η τελετή χωρίστηκε σε δύο μέρη, με το πρώτο μέρος να περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Αργοστόλι και η δεύτερη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ιταλών πεσόντων. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Σταύρος Τραυλός, ενώ τον Δήμο Αργοστολίου ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσιλιμιδός. Παρόντας και στις δύο τελετές ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, όπως και ο καθολικός ιερέας της Κεφαλονιάς π. Σιμονέλ Μποάνκις, όπου τέλεσε και την δέηση στο Μνημείο των Ιταλών. Αξιωματικοί του ιταλικού στρατού και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας του νησιού μας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) ήταν εκεί, όπως και αρκετοί Ιταλοί που ζουν μόνιμα στην Κεφαλονιά, ανάμεσά τους και η Πρόξενος της γείτονος χώρας, Γκρατσιέλα Μικελέτι. Μπορεί ο covid 19 να μην άφησε να γίνουν τα πράγματα όπως τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, έστω και με λίγο κόσμο ήταν συγκινητικές οι στιγμές.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed