Ο Υφυπουργός Έρευνας & Καινοτομίας Χρίστος Δήμας στην Κέρκυρα

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, ο οποίος την επισκέφθηκε στο γραφείο της στην έδρα της Περιφέρειας στις Αλυκές Ποταμού, κατόπιν πρόσκλησης της Περιφερειακής Αρχής με στόχο την ενίσχυση της έρευνας, της καινοτομίας και τις δυνατότητες για τα Ιόνια Νησιά.
Στην συνάντηση συμμετείχε ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Αλέξανδρος Αλεξάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρος Ιωάννου. Ακολούθως ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας απηύθυνε χαιρετισμό στην πρώτη συνεδρίαση και συγκρότηση σε σώμα του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Ιονίων Νήσων το οποίο είχε συγκαλέσει η Περιφερειάρχης και το οποίο αποτελεί επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και της Στρατηγικής Εξυπνης Εξειδίκευσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Πρόεδρος του 11μελούς ΠΣΕΚ εκλέχτηκε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ν. Βαρότσης, με αντιπρόεδρο τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Γ. Σαμαρά, Γραμματέα την Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου κα. Ελ. Χριστοπούλου και αναπληρωτή Γραμματέα τον Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γ. Κοντογεώργη.
Επίσης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας πραγματοποίησαν συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων και παρουσίαση από τον κ. Χρίστο Δήμα της κυβερνητικής πολιτικής στην έρευνα και τεχνολογία καθως και του νέου προγράμματος “Elevate Greece” που αποσκοπεί στην ενίσχυση, χρηματοδότηση και εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (start – up). Πρόκειται για την δημιουργία Εθνικού Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων για τον καλύτερο σχεδιασμό ειδικών εργαλείων, στοχευμένων αποκλειστικά σε startup εταιρείες. Σκοπός του είναι να καταγραφούν οι ελληνικές startup εταιρείες, οι δραστηριότητές τους και το προσωπικό που απασχολούν. Οι εταιρείες που θα ενταχθούν στο Μητρώο θα μπορούν να αιτούνται την ένταξή τους στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα καθως και σε πρωτοβουλίες υποστήριξης.
Η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την ανταγωνιστικότητα και την ευημερία της έχει ανάγκη να ενισχύσει τις δημιουργικές ικανότητες των κατοίκων και να στηρίξει την καινοτομία σε ολες τις παραγωγικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κέρκυρα ο κ. Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Πλατυτέρας και προσκύνησε τον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια καθώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed