Με την πλάτη στον τοίχο ο Μάκης Μονιάς, έτοιμος να εγκαταλείψει τη θέση του, τι γίνεται σε περίπτωση παραίτησης του Δημάρχου Σάμης

Δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες του ως Δήμαρχος Σάμης ο Μάκης Μονιάς, αφού πρώτα ο «Ιανός» και στη συνέχεια το καράβι με τις ανεμογεννήτριες τον έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα να σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση από το αξίωμά του.
Η σκέψη αυτή πέρασε από το μυαλό του την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα ήταν έτοιμος να την υλοποιήσει μετά το δημοτικό συμβούλιο που διακόπηκε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ύστερα από την παραίτηση δύο από τους Αντιδημάρχους του. Την τελευταία στιγμή όμως οι συνεργάτες του τον σταμάτησαν, ωστόσο δεν θεωρείται σίγουρο ότι την επόμενη φορά θα τα καταφέρουν. Οι πληγές από τον «Ιανό» είναι ακόμη ανοικτές στην περιοχή του, ενώ το καράβι με τις ανεμογεννήτριες θα επιστρέψει στη Σάμη και αυτή τη φορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, θα γίνει η εκφόρτωση και η μεταφορά των ανεμογεννητριών στον Ξερακιά. Τι γίνεται στην περίπτωση που ο Μάκης Μονιάς παραιτηθεί από το αξίωμά του; Ο εκλογικός νόμος έχει αλλάξει και ο «Κλεισθένης» προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες για την ανάδειξη Δημάρχου σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει από το αξίωμά του. Συγκεκριμένα στο άρθρο 60 του νόμου αναφέρεται ότι ο νέος Δήμαρχος εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από την ίδια του την παράταξη. Ωστόσο, δικαίωμα εκλογής έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο πρώτων παρατάξεων. Στην περίπτωσή μας, αν ο κ. Μονιάς παραιτηθεί, ο επόμενος Δήμαρχος θα προκύψει από την δική του παράταξη ή από την παράταξη του Στέλιου Σπαθή. Με άλλα λόγια και με τους συσχετισμούς που υπάρχουν στο Δ.Σ. της Σάμης μπορεί ο επόμενος Δήμαρχος να είναι ο Στέλιος Σπαθής ή κάποιος άλλος από την παράταξή του. Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του Μάκη Μονιά, που σήμερα αποφασίζει κατ΄αρχήν αν θα κάνει δεκτές τις παραιτήσεις των δύο Αντιδημάρχων του, Νίκου Ρασσιά και Εριγόνης Βαλσάμου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed