Τούτος ο τόπος χόρτασε «θα», οι πολίτες δεν ικανοποιούνται από υποσχέσεις

Ήρθαν χειρότερες μέρες και οι αρχιτέκτονες της «παγκόσμιας κοινωνίας» μας οδηγούν σε αδιέξοδο τούνελ. Αναμφίβολα γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη σημαντικής περιόδου, με ξεχωριστή θέση στην ιστορία που θα καταγραφεί μελλοντικά, μέσα από τα όποια ερμηνευτικά πρίσματα των πενών.
Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία εμείς οι πολίτες του δήμου Σάμης, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, δίνουμε πολυμέτωπο αγώνα για το βασικό τετράπτυχο Υγεία – Περιβάλλον – Οικονομία – Εκπαίδευση, διεκδικώντας την αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας, υπερασπιζόμενοι τις ζωές μας, αξιώνοντας να αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Αναφερόμενοι ειδικότερα στο Περιβάλλον, καθώς νωπά είναι τα γεγονότα των καταστροφών και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας για την μελλοντική αποτροπή τους, επισημαίνουμε προς κάθε αρμόδια αρχή και φορέα. Διανύοντας ιδιάζουσα περίοδο απαγορεύσεων λόγω του κορωνοϊού, ιδιαίτερα δε αυτή της ελεύθερης κυκλοφορίας, καλούμε πρώτα την εταιρία «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ » να μην επιχειρήσει να προβεί σε νέα προσπάθεια προσέγγισης, και ελλιμενισμού του πλοίου στη Σάμη, στοχεύοντας σε αποβίβαση στο νησί μας ανεμογεννητριών προς κατασκευή νέων αιολικών πάρκων. Καθιστούμε σαφές, όσο δεν συμβαίνει πλήρης και λεπτομερής έλεγχος για τα ισχύοντα που αφορούν τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, θα είμαστε κάθετα απέναντι και πολλοί περισσότεροι αυτή τη φορά.
Όσο δεν ξεκινούν έργα που θα απορρέουν από πειστικές ολοκληρωμένες μελέτες καμιά αρχή δεν θα σταθεί πάνω από τη βούλησή μας και το δίκιο μας! Όσο η Πολιτεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της πλήρους αποκατάστασης πληγέντων πολιτών και επιχειρήσεων δεν θα απολαμβάνει πλέον την εμπιστοσύνη μας. Σε αυτή την συνέχεια του αγώνα καλούμε εκ νέου τους τέσσερεις δήμους του νομού με επικαιροποίηση της θέσης τους, σε κοινή απόφαση, να συνταχθούμε στην προσπάθεια που θα στοχεύει στην πραγματική ανάπτυξη μας. Με προτροπή τους επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου των νησιών μας, να μην αδειοδοτηθεί εκ νέου πλοίο ίδιας ή άλλης εταιρίας για ελλιμενισμό με τον ίδιο σκοπό, μέχρι αυτό να γίνει κοινώς αποδεκτό από φορείς και πολίτες. Επίσης καλούμε την περιφερειακή αρχή Ιόνιων νησιών εμμένοντας στο πρόσφατο ψήφισμά της, να αναστείλει κάθε ενέργεια εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών μέχρι οι τοπικές κοινωνίες ολοκληρώσουν διαβούλευση και καταλήξουν σε κοινά αποδεκτό ενεργειακό πλαίσιο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όποια συνέχεια σ’ αυτόν τον τομέα.
Είναι ώρα ευθύνης και συνέπειας από όλους. Οι πολίτες με την περεταίρω ενημέρωσή μας τεκμηριώνουμε τις θέσεις και τη στάση μας. Δυναμώνουμε το Κίνημά των νησιών μας. Ενισχύουμε το Μεγάλο Κίνημα της Ελλάδας μας!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed