Λειτουργία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου

Στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, εν μέσω της πανδημίας του covid-19 και των έκτακτων συνθηκών του lockdown, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου θα επεκτείνουν την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Παρακαλούνται οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι ηλικιωμένοι, μοναχικοί ή αδυνατούν να μετακινηθούν από την οικία τους να απευθύνονται στα κάτωθι τηλέφωνα καθημερινά από τις 8:00 έως τις 20:00
Δημότες Αργοστολίου: 6972051399 – Βοήθεια στο Σπίτι Αργοστολίου
Δημότες Λειβαθούς: 6980673510 – Βοήθεια στο Σπίτι Λειβαθούς
Δημότες Ελειού – Πρόννων: 6980733040- Βοήθεια στο Σπίτι Ελειού Πρόννων
προκειμένου να καταγράφονται αιτήματα σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα αιτήματα θα διεκπεραιώνονται από τα τρία παραρτήματα του Βοήθεια στο Σπίτι. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ωφελούμενους του λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης. Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε για τα κάτωθι:
Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας (26710 22506, pronoia@kefallonia.gov.gr) και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά (26710 22395, kentrokoinotitaskef@gmail.com) συνεχίζουν τη λειτουργία τους. Η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται αυστηρά μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
Να υπενθυμίσουμε στους πολίτες, των οποίων οι αιτήσεις των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης λήγουν τους μήνες: Νοέμβριος 2020, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021, ότι δεν απαιτείται να υποβάλλουν νέες αιτήσεις, καθώς η ισχύς τους έχει παραταθεί και τρεις (3) μήνες.
Κανονικά συνεχίζεται και η υποβολή αιτήσεων για κάθε άλλο επίδομα ή βοήθεια κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
Tη λειτουργία του θα συνεχίσει και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς.
«Μένουμε σπίτι» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπομένουμε και τη βία. Όταν δεν είσαι ασφαλής στο ίδιο σου το σπίτι, σπάσε τη σιωπή σου και ζήτησε βοήθεια». Επικοινώνησε τηλεφωνικά από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 ή στείλε μας email στο kesy@argostoli.gov.gr. Εναλλακτικά μπορείς να επικοινωνήσεις με την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.
Ας μην μείνουμε απαθείς.
Να μην αφήσουμε καμία γυναίκα μόνη ούτε τώρα.
Σας καλούμε όλους να τηρείτε τα αναγκαία μέτρα προστασίας και να περιορίσετε όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες. Ο Δήμος Αργοστολίου θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο Αντιδήμαρχος
Γεώργιος Τσιλιμιδός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed