Ο… ταχυδρόμος και οι… πρόθυμοι έβαλαν πάλι το δεκανίκι τους στην Δημοτική Αρχή «σκοτεινιάζοντας» μια σημαντική ημέρα για την Κεφαλονιά

Ο Γεράσιμος Σκλάβος υπήρξε ένας κορυφαίος γλύπτης, ίσως από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας τον 20ο αι. Δυστυχώς, το όνομά του απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης, με την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό να έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος.
Ένα απλό θέμα, που αφορούσε την ονοματοδοσία του πρώην κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδας σε «Μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος» έγινε… ανατολικό ζήτημα, με την απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου και των δύο εισηγητών του θέματος, Γιώργου Τσιλιμιδού και Νίκου Φραντζή. Μέσα στην εισήγηση υπήρχε η επιστολή της οικογένειας του αείμνηστου καλλιτέχνη, που έθετε δύο όρους στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παραχωρήσει τα έργα του στον Δήμο Αργοστολίου. Ο πρώτος ήταν να μετονομαστεί το κτήριο και ο δεύτερος η συλλογή των έργων να παραχωρηθεί στον Δήμο για 30 χρόνια, να τοποθετεί και να εκτεθεί στο πρώην Δημαρχείο Κεφαλονιάς. Με άλλα λόγια, η επιθυμία της οικογένειας ήταν να δεσμευτεί το συγκεκριμένο κτήριο για την χρήση αυτή για 30 χρόνια, δηλαδή για τις επόμενες επτά Δημοτικές Αρχές στην την τρέχουσα. Εκεί ήταν που η… κανονική αντιπολίτευση έβαλε πόδι και τα πνεύματα οξύνθηκαν πολύ επικίνδυνα. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε θέση και ευχαρίστησε την οικογένεια για τη δωρεά (μάλλον χρησιδάνειο) της συλλογής Σκλάβου, ωστόσο η «Ισχυρή Κεφαλονιά», η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μάκης Φόρτες ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση και να μην παρθεί απόφαση η οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην περάσει από την Αποκεντρωμένη λόγω του θολού τοπίου που υπήρχε στην εισήγηση.
Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος, Νικόλας Βαλλιανάτος όσο και ο Δήμαρχος επέμειναν να γίνει η ψηφοφορία, η οποία έδωσε με 14-10 την απόφαση να περάσει η «θολή εισήγηση» με όλες τις παρενέργειες που μπορεί να φέρει αυτή. Υπέρ της εισήγηση ψήφισαν οι εννέα Δημοτικοί Σύμβουλοι του Θεόφιλου Μιχαλάτου, η παράταξη του Αλέξανδρου Παντελειού και οι αποσχισθέντες από την παράταξη του κ. Φόρτε, Σπύρος Πεφάνης και Αργύρης Γαβριελάτος. Από την άλλη μεριά την αναβολή ζήτησαν οι επτά παρόντες Σύμβουλοι της Ισχυρής Κεφαλονιάς, οι δύο της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Μάκης Φόρτες. Με άλλα λόγια, ο «ταχυδρόμος» για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες (Αλέξανδρος Παντελειός) πήγε πάλι το γράμμα στην Δημοτική Αρχή και φυσικά οι δύο «πρόθυμοι» της παράταξης Φόρτε, που συνεργάζονται με την Δημοτική Αρχή (πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΔΑΚΙ). Απόντες από την ψηφοφορία του συγκεκριμένου θέματος ήταν οι Διονύσης Λυκούδης, Παναγής Βανδώρος και Σπύρος Ματιάτος.
Σημείωση: Σοβαρό επεισόδιο μέσω τηλεδιάσκεψης έγινε μεταξύ του Σπύρου Σαμούρη και του Νίκου Ανουσάκη με αφορμή την παλιά απόφαση του πρώην Δήμου Αργοστολίου, όταν οι δύο τους ήταν Σύμβουλοι του Γιώργου Τσιλιμιδού ο πρώτος και του Σάββα Σαββαόγλου ο δεύτερος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed