ΔΕΥΑΚ: Δεν πέτυχε ο διακανονισμός των χρεών, στέλνει ειδοποιητήρια ληξιπρόθεσμου χρέους στους καταναλωτές που οφείλουν πάνω από 293,47 ευρώ

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια είναι οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των πολιτών προς την ΔΕΥΑΚ, υποχρεώσεις που σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, Σταύρου Σπαθή ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ.
Όλες οι διοικήσεις της επιχείρησης προσπάθησαν από το 2012 και μετά να εισπράξουν τα χρήματα αυτά είτε μέσω διακοπής του νερού στους μεγάλους οφειλέτες είτε μέσω διακανονισμού του χρεωστούμενου ποσού. Ωστόσο, όλες αυτές οι προσπάθειες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και το ταμείο της ΔΕΥΑΚ εξακολουθεί να ψάχνει τρόπους να εισπραχτούν αυτά τα χρήματα. Στο προχθεσινό Δ.Σ. της επιχείρησης πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση να γίνει μια τελευταία προσπάθεια συλλογής των χρημάτων αυτών. Η απόφαση ήταν να σταλούν εκ νέου ειδοποιητήρια ληξιπρόθεσμου χρέους σε όσους καταναλωτές χρωστούν πάνω από 293,47 ευρώ με σκοπό να ενημερωθούν και να προσέλθουν να πληρώσουν. Ωστόσο, αν και αυτό το μέτρο δεν αποδώσει, το Δ.Σ. με νέα απόφαση που θα πάρει στο μέλλον θα αυστηροποιήσει τα μέτρα σύμφωνα με την νομοθεσία και το άρθρο 28 του νόμου 3943/2011.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed