Στη Βουλή μέσω ερώτησης του ΚΙΝΑΛ για ακόμη μια φορά έφτασε το θέμα της υποστελέχωσης προσωπικού του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε χθες το απόγευμα την με αριθμό 1953/20.11.2020 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την υποστελέχωση, υποβάθμιση και εγκατάλειψη του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και του Κέντρου Υγείας Ιθάκης.
Στην Ερώτηση την οποία υπογράφουν ο Βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης και ο Βουλευτής Αργολίδος, Ανδρέας Πουλάς, περιγράφεται αναλυτικά η υποστελέχωση στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες ιατρών όπως παθολόγων (εν μέσω μάλιστα πανδημίας) και αναισθησιολόγων, η μη λειτουργία της ΜΕΘ μολονότι υπήρξε πλήρως εξοπλισμένη, τα κτηριακά προβλήματα λόγω των σεισμών του 2014, η υπολειτουργία του μοριακού αναλυτή ανίχνευσης covid – 19, αλλά τονίζεται και η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, μολονότι το Γ.Ν. Κεφαλληνίας και το Κ.Υ. Ιθάκης χαρακτηρίστηκαν ως «άγονα». Ερωτάται εν συνεχεία ο Υπουργός για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, για την επαναπροκήρυξη των «άγονων προκηρύξεων» πρόσληψης προσωπικού, αλλά και για τη συνολικότερη αναθεώρηση της πολιτικής για την Υγεία.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, από τη πρώτη στιγμή της ανασυγκρότησής της, έθεσε ως προτεραιότητα την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας στον τομέα της υγείας, σε μία πολύ δύσκολη στιγμή όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας προσπαθεί να ανταπεξέλθει όχι μόνο σε μία πανδημία αλλά και στις παθογένειες μίας Κυβέρνησης ανίκανης να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση και να θωρακίσει τις δομές υγείας. Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με τον υπεύθυνο του τομέα υγείας, Χρήστο Θεοδωρακάτο, ήρθε σε επικοινωνία και συζήτηση με εκπροσώπους του ιατρικού προσωπικού, καθώς και με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, οι οποίοι βοήθησαν στη συλλογή του απαραίτητου πληροφοριακού υλικού, το οποίο και εν συνεχεία απεστάλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για επεξεργασία και κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας. Σημαντικός αρωγός σε όλη αυτή τη προσπάθεια, υπήρξε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά που από τη πρώτη στιγμή επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Νομό μας.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεν θα εργαστεί μόνο για την εξέλιξη και την ανανέωση της Δημοκρατικής Παράταξης, θα εργαστεί παράλληλα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν χρόνια τα νησιά μας και την ανάδειξη τους στο Εθνικό Κοινοβούλιο, εκεί όπου οι αρμόδιοι Υπουργοί θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις. Την ίδια στιγμή που το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αρνείται να ακούσει την κοινωνία, το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει τη φωνή μας! Καμία γωνιά της Ελλάδας δεν πρέπει να σιωπά…

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed