Ας φερθούμε μη αναμενόμενα…

Αυτήν την χρονιά που πανδημία τείνει να ταυτιστεί με το εορταστικό κλίμα των ημερών περιορίζοντας τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα των Χριστουγέννων και της αλλαγής του έτους, είναι πραγματικά η αληθινή και ειλικρινής ευκαιρία να αποτυπώσουμε με πράξεις την ουσία των εορτών.
Αυτήν την ουσία την ολοχρονική, διαχρονική και πανανθρώπινη, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που εκπορεύεται από την ψυχή μας και αφορά το ίδιο νόημα και το μήνυμα της ύπαρξής μας. Δυστυχώς το ξύπνημα της ανάγκης για αρωγή και στήριξη, ανιδιοτέλεια, δοτικότητα και αγάπη συντελείται, συνήθως επετειακά, στις γιορτές κυρίως θρησκευτικού περιεχομένου και ασφαλώς φαντάζει ακόμη πιο δύσκολο τώρα που επέλαση του covid 19 έχει υπερφορτίσει το ήδη εγωιστικό DNA μας, καλλιεργώντας την απομόνωση την καχυποψία και το “ο σωζων ευατόν σωθητω” στον υπερθετικό τους βαθμό. Το μεγάλο στοίχημα, η ουσιαστική απόδειξη ότι παραμένουμε άνθρωποι, είναι να αποδείξουμε εμπράκτως ότι τώρα που η δυσκολία, η φόρτιση, το πρόβλημα αποτελεί πλέον υπόθεση όλου του πλανήτη, εμείς στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που στερούνται κι υποφέρουν αντικειμενικά περισσότερο, από την κοινωνικοοικονομική κρίση που επέφερε σαρωτικά το ξέσπασμα του λοιμού.
Αυτή είναι και η ουσιαστική αντίδραση –αντίσταση ακόμη και για τους απανταχού συνομωσιολογους. Είναι η πραγματική νίκη στον πόλεμο κατάργησης της υπόστασής και της ελευθερίας μας. Έστω και σε αυτές τις επιβεβλημένες συνθήκες αυστηρού περιορισμού οφείλουμε να διατηρήσουμε αλώβητη την ψυχή , τις αξίες και την Ανθρωπιά μας. Διατηρώντας την πεποίθηση ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι οι μάχες κατακτώνται χερι –χερι κι ότι η δική μας αληθινή ευτυχία αντλείται από τις στιγμές που την χαρίσαμε αβίαστα στους διπλανούς μας, ας παραμερίσουμε για λίγο, τα όσα δεν απολαμβάνουμε, βοηθώντας εκείνους που αυτόν τον καιρό αδυνατούν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Για αρχή …μια γυναίκα κάπου στην αρχαία Ολυμπία αγωνιά για βασικά αγαθά, γάλα απορρυπαντικά. ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Σε μία ειλικρινή έκκληση για βοήθεια επιζητά μια επικοινωνία στο τηλ 6987736147.
Δεν δίνονται περαιτέρω στοιχεία, για λόγους προστασίας των προσωπικών της δεδομένων, άλλωστε αυτό δεν αποτελεί ζητούμενο. Όσοι αισθάνεστε την ανάγκη να φερθείτε μη «αναμενόμενα», δίνοντας κάτι έστω από αυτό που ενδεχομένως μπορεί να μην διαθέτετε εν αφθονία , μπορείτε να της μιλήσετε προσωπικά. Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άλλοι ….χωρίς καν τηλέφωνο. Χρόνια πολλά καλές γιορτές.

ΣΑΜΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed