Επίσκεψη του Παναγή Καππάτου στην Ιθάκη για τα έργα στη μονάδα αφαλάτωσης και τις αποκαταστάσεις από τον «Ιανό»

Χθες επισκέφθηκα την Ιθάκη, όπου είχα συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο. Είδαμε τα έργα σε εξέλιξη για την αφαλάτωση και τις αποκαταστάσεις καταστροφών από τον «Ιανό». Χρηματοδοτήσεις έργων ύψους 2.500.000€ τους τελευταίους μήνες στο νησί.
Χθες Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου επισκέφθηκα την Ιθάκη για να ενημερωθώ για σημαντικά ζητήματα του νησιού. Παράλληλα με τη διαχείριση της πανδημίας και τα εμπόδια που αυτή θέτει, στην Ιθάκη συνεχίζονται ή ξεκινούν έργα κομβικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών, με τη συνδρομή των Υπουργείων:
Εσωτερικών
Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υποδομών και Μεταφορών
Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο κ. Στανίτσα και τον Έπαρχο κ. Λιβιτσάνη. Συζητήσαμε όλα τα θέματα Ιθάκης και ιδιαίτερα τα επείγοντα έργα αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός». Με τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο επισκεφθήκαμε το νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης στο Σταυρό και τα έργα για το νέο δίκτυο υδροδότησης. Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτούνται με 370.000€ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής. Στη συνέχεια κάναμε αυτοψίες σε έργα αποκατάστασης καταστροφών από τον «Ιανό» τα οποία εξελίσσονται με ικανοποιητικό ρυθμό. Ο Δήμος Ιθάκης χρηματοδοτήθηκε έως τώρα με ποσό 2.070.000€ για αποκατάσταση καταστροφών σε δίκτυα και υποδομές. Επίσης επισκεφθήκαμε τις Φρίκες και τα έργα αποκατάστασης 70.000€ στην παραλιακή ζώνη, ενώ στο Κιόνι τα έργα θα ανέλθουν στο ύψος των 130.000€ με πρόσθετα ηλεκτρολογικά έργα αποκατάστασης στην περιοχή ύψους 30.000€. Τέλος επικοινώνησα διαδοχικά με τον πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜΤΟ Ιθάκης της Νέας δημοκρατίας. Συζητήσαμε για το κυβερνητικό έργο και κυρίως για την οικονομική ενίσχυση που δόθηκε σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους λόγω της πανδημίας και τις αποζημιώσεις μετά τον «Ιανό». Ευχαριστώ τον Έπαρχο κ. Λιβιτσάνη, τον Δήμαρχο κ. Στανίτσα και όλους τους θεσμικούς παράγοντες για τη συνεργασία, παρά τα εμπόδια από τους υγειονομικούς περιορισμούς. Με μεγάλη χαρά είδα ότι στην Ιθάκη εξελίσσονται σημαντικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed