Αιωνία η μνήμη του Διονύση Γερολυμάτου

Σήμερα πληροφορήθηκα από τον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και από τις δεκάδες δημοσιεύσεις και αναφορές πως πέρασε τις πύλες του Ήλιου ένας πολύ καλός μου φίλος, αλλά κυρίως ένας μεγάλος καλλιτέχνης που τίμησε την Ελλάδα και τον τόπο της καταγωγής του ο Διονύσης Γερολυμάτος.
Για όσους δεν το ξέρουν ο Διονύσης ήταν από τα νερά μας με καταγωγή από το Πυργί και πολλές φορές η τύχη το έφερε, αλλά και καλή χημεία που είχαμε μαζί να συνεργαστούμε στενά από τα νεανικά μας χρόνια και κυρίως από την εποχή που είχα ενασχόληση με τα κοινά. Η τελευταία φορά που συνάντησα τον Διονύση ήταν τον Μάιο του 2017 όταν τον επισκέφθηκα με δική του πρωτοβουλία στο εργαστήρι του για να δω από κοντά την γλυπτική σύνθεση που σμίλευε εκείνη την εποχή στην μνήμη του αείμνηστου συμπατριώτη μας Γεράσιμου Αρσένη. Από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα η διαίσθησή μου μου έλεγε πως ίσως να ήταν μια από τις τελευταίες φορές που θα είχα την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά μια και η εύθραυστη υγεία του όπως είδα τον είχε καταπονήσει σωματικά αλλά και ψυχικά.
Κάτσαμε στην αυλή του επί ώρες και είπαμε πολλά, κάναμε μια αναδρομή στον χώρο και στον χρόνο και κάποια στιγμή αισθάνθηκα την ανάγκη πως έπρεπε να καταγράψω την φωνή του και να μου μιλήσει οn camera όπως λένε για το έργο του και την ζωή του. Με το κινητό μου τηλέφωνο και με την δική του συναίνεση μου μίλησε από καρδιάς για όλα όσα ήθελε να μου εκμυστηρευτεί. Από αυτήν την τρόπο τινά συνέντευξη διέσωσα στο κινητό μου ένα απόσπασμα το οποίο και προτίθεμαι να το κοινοποιήσω στο μέτρο που η οικογένειά του μου δώσει την σχετική έγκριση. Από εκείνη την συνάντηση δημοσιεύω δύο σημαδιακές φωτογραφίες όταν ο Διονύσης “συνομιλεί” με το έργο του που το σμιλεύει κάτω από την περγουλιά του στην αυλή του σπιτιού του, ενώ ο “δεύτερος εαυτός του”, ένα έργο το οποίο ξεπροβάλει πίσω από την γωνία του σπιτιού του τον παρακολουθεί και καταγράφει όσα ο δημιουργός του σμιλεύει. Αγαπητέ μου και αξέχαστε φίλε αιωνία σου η μνήμη. Οι Κεφαλλήνες όπου γης σου απευθύνουμε το ύστατο Χαίρε!

Μάκης Μεταξάς

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed