Άκης Τσελέντης: «Στην Κεφαλονιά δεν θέλουμε σερίφηδες, αλλά αστυνομικά όργανα με κατανόηση, ας το καταλάβει ο Αστυνομικός Διευθυντής»

Πληροφορήθηκα από συντοπίτη και πολύ φίλο ερασιτέχνη ψαρά, το επιεικώς απαράδεκτο περιστατικό με την επιβολή προστίμων στον Αίνο. Το περιστατικό το παρομοιάζω με ψάρεμα με κιούρτο (κοφινέλο κατα την Κεφαλλονίτικη ψαροδιάλεκτο).
Δηλαδή αφήνουμε το πεινασμένο ψάρι (τους πολίτες μετά τον πολύμηνο αποκλεισμό που λαχταρούν λίγο να ξεσκάσουν) να περάσουν το κιούρτο (Δρόμο για Αίνο) με δόλωμα το υπέροχο χιονισμένο τοπίο και το μαύρο έλατο και στην εξόδου τους τους περιμένουμε ένα προς ένα καταγράφοντας παραβάσεις. Δεν έχω απόλυτη εποπτεία των γεγονότων για να κρίνω τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων αστυνομικών που έπαιξαν με την σωματική ακεραιότητα των Κεφαλλονιτών αναγκάζοντας τους η να περιμένουν επί ώρες στο κρύο η να δοκιμάσουν να ξεφύγουν από το μπλόκο από άλλες επικίνδυνες διεξόδους. Βασική προϋπόθεση για να σχολιάσει κανείς σωστά μια συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι ν’ ακούσει και την άλλη πλευρά. Ασφαλώς η δουλειά ενός αστυνομικού είναι δύσκολη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αναιτιολόγητη αυταρχική και εισπρακτική. Τι φοβήθηκαν μήπως κολλήσουν τα περίφημα άλογα του Αίνου Κορονοιό; Δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές στρέφουν τον πολίτη εναντίον τους; ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ αλλά νομικά όργανα με κατανόηση κατα περίπτωση και δίπλα στο λαό. Αυτό να καταλάβει ο αστυνομικός διοικητής.

Άκης Τσελέντης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed