Αναβρασμός στον Δικηγορικό Σύλλογο και στην Νομαρχιακή του ΤΕΕ με αφορμή τους δασικούς χάρτες της Κεφαλονιάς και την σύσταση της επιτροπής

Ήδη εδώ και μερικές μέρες έχουν δημοσιευθεί οι δασικοί χάρτες του νομού Κεφαλληνίας, ωστόσο πολλά είναι τα λάθη που έχουν γίνει και αναμένεται να υπάρξουν ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους για την επίλυση του προβλήματος.
Το κράτος έχει αναθέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την αρμοδιότητα για την σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και θα αποκαθιστά ή όχι την όποια αδικία έχει γίνει στους πολίτες, που ναι μεν έχουν χαρτιά για αποχαρακτηρισμό ως δασικού της περιουσίας τους, ωστόσο οι νέοι χάρτες την δείχνουν ακόμη δασική. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από εννέα άτομα, τα τρία εξ αυτών να είναι δημόσιοι κρατικοί λειτουργοί που ορίζει η Αποκεντρωμένη. Τα άλλα τρία είναι δικηγόροι και ορίζονται από τον κατά νομό Δικηγορικό Σύλλογο και τα υπόλοιπα τρία είναι μηχανικοί και ορίζονται από την Ν.Ε. του ΤΕΕ κάθε νομού. Αν και αυτές οι επιτροπές έπρεπε ήδη να λειτουργούν, η Αποκεντρωμένη δεν έχει στείλει ακόμη την σχετική εγκύκλιο σε Δικηγόρους και Μηχανικούς της Κεφαλονιάς, προκειμένου αυτοί να ορίσουν τα μέλη της επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί αναβρασμός τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στην Ν.Ε. του ΤΕΕ, αφού υπάρχει ο φόβος για… στημένα και κατευθυνόμενα μέλη που θα επανδρώσουν την επιτροπή, χωρίς ο φορέας των Δικηγόρων και των Μηχανικών να μπορέσει να κάνει τίποτε. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες για μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση και πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι το… ρουσφέτι και οι… εξυπηρετήσεις θα πάνε σύννεφο για τα «δικά μας παιδιά». Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις τόσο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κεφαλονιάς όσο και από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed