Ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει δράση στη γέφυρα Χειμωνικού

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατά την τακτική συνεδρίασή της την Τετάρτη, κατόπιν της σχετικής εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρου Τραυλού.
Σκοπός της σύμβασης είναι η κατασκευή προσωρινής μεταλλικής γέφυρας τύπου Bailey στην Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης. Το κόστος της ανέρχεται σε 25.440€ και θα βαρύνει το Σχέδιο του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2021 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η μόνιμη αποκατάσταση της γεφύρωσης της διάβασης του ρέματος του Χειμωνικού, απαιτεί ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες. Προκειμένου λοιπόν να αποκατασταθεί έστω και προσωρινά η κυκλοφορία, κρίθηκε απαραίτητο από τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας να απευθυνθούν στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτηση μίας μεταλλικής γέφυρας, η οποία κρίνεται ως ένα ασφαλές προσωρινό μέτρο. Υπενθυμίζουμε ότι στις 7 Νοεμβρίου ο κ. Τραυλός με τον Διευθυντή της Μονάδας Μελετών Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Μιχάλη Κλούβα είχαν πραγματοποιήσει αυτοψία στην γέφυρα με σκοπό να διαπιστωθεί η δυνατότητα τοποθέτησης στρατιωτικής γέφυρας.
Μάλιστα στο σχετικό δελτίο τύπου, αναφερόταν ότι το σημείο παρουσιάζει κάποιες τεχνικές δυσκολίες οι οποίες όμως με τη συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας και της ΜΟΜΚΑ θα ξεπεραστούν. Η κατάρρευση της γέφυρας του ρέματος του Χειμωνικού που κατασκευάστηκε το 1969, αλλά και η καταστροφή του οδοστρώματος από την διάβρωση του πρανούς, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη στον Δήμο μας και σε ολόκληρη την Κεφαλλονιά, καθώς είναι πλέον αδύνατη η οδική σύνδεση του ανατολικού με το βόρειο τμήμα του νησιού μας μέσω της επαρχιακής οδού Αγκώνα – Διβαράτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να διανύουν σημαντικά μεγαλύτερες αποστάσεις για τις μετακινήσεις τους. Η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την άρρηκτη σχέση που συνδέει τους πολίτες με τον στρατό, αλλά και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει εν καιρώ ειρήνης.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed