ΑΝΑΣΑ: Στο απόγειο οι πελατειακές σχέσεις με δικαιολογία τον covid-19

Αλγεινή εντύπωση στους πολίτες της Ζακύνθου αλλά και των υπόλοιπων νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκαλεί η αποκάλυψη ενός ψευτοδιαγωνισμού που έστησε η ΠΙΝ/Κράτσα και ανέλαβε να υλοποιήσει η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου (ΠΕΖ) και ο εκεί χωρικός αντιπεριφερειάρχης.
Την περασμένη Παρασκευή 29/1/2021 το βράδυ ανακοινώθηκε από την ΠΕΖ πρόσκληση πρόσληψης 17 (!) ατόμων για κάλυψη αναγκών που δημιουργεί ο covid-19. Από τους 17, μόνο 2 είχαν ειδικότητα υγειονομικού χαρακτήρα. Οι υπόλοιποι ήταν διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληγε την Δευτέρα 1/2/2021 το μεσημέρι. Δηλαδή όσοι και όσες έλαβαν γνώση της πρόσκλησης είχαν στην διάθεση τους μόνο λίγες ώρες την εργάσιμη Δευτέρα να ετοιμάσουν τον φάκελο υποψηφιότητας. Πρόκειται για κλασική περίπτωση συνειδητής στρέβλωσης των κανόνων διεξαγωγής ενός διαγωνισμού υπαλληλικού προσωπικού και σκόπιμης αποφυγής της απαραίτητης δημοσιότητας, με στόχο την παρεμπόδιση συμμετοχής και τελικά την πρόσληψη ημετέρων για την εξυπηρέτηση των πελατειακών σχέσεων της ΠΙΝ/Κράτσα.
Δεν πρόλαβε να σβήσει ο απόηχος των καταγγελιών της ΑΝΑΣΑ στην συνεδρίαση του ΠΣ για τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής και την εκμετάλλευση της πανδημίας με απ’ ευθείας αναθέσεις και προσλήψεις ημετέρων, και ήλθε το γεγονός αυτό ως τραγική επαλήθευση του ολισθηρού κατήφορου της σημερινής διοίκησης της ΠΙΝ, της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και των συμμάχων της κ. Σπύρου και κ. Αλεξάκη. Την ίδια στιγμή που η Ζάκυνθος οδηγήθηκε σε νέα περιοριστικά μέτρα εξ αιτίας και της ομολογημένης (από το στόμα των αντιπεριφερειαρχών κ. Στασινόπουλου και κ. Μηλιώτη) εγκληματικής αμέλειας του μηχανισμού ως προς την μη έγκαιρη υλοποίηση της ιχνηλάτησης, ο πελατειακός μηχανισμός καλά κρατεί. Η συμπεριφορά αυτή της ΠΙΝ/Κράτσα αποτελεί ύβρη σε κάθε άνεργο συμπολίτη, σε κάθε νέο και νέα που μπορεί να ταξιδεύει μέχρι τα ακριτικά νησιά για μια θέση εργασίας, σε κάθε επαγγελματία που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης, σε κάθε μη προνομιούχο που δεν βλέπει καμιά προοπτική. Η ΑΝΑΣΑ ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού και την επανάληψη του με εξασφάλιση της δημοσιότητας, με επαρκή χρόνο προετοιμασίας, και με κριτήρια ανάλογα με τις ανάγκες που θα καλυφθούν.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed