Παναγής Καππάτος: «Με αφορμή τη καταγραφή κρουσμάτων Covid-19 στο νομό μας είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ενότητα και τη ψυχραιμία μας»

Με την υγειονομική κρίση του Covid-19 να βρίσκεται στο κατώφλι ενός «τρίτου κύματος» είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ενότητα και τη ψυχραιμία που ως πολίτες επιδείξαμε από την αρχή της πρωτοφανούς πανδημίας.
Στα νησιά μας, τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καταφέραμε τηρώντας τόσο τα μέτρα περιορισμού όσο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα οποία οι ειδικοί συμβουλεύουν , να κρατήσουμε τον τόπο μας στη «πράσινη ζώνη».
Μια επιτυχία που πανευρωπαϊκά αναγνωρίζεται στα Ιόνια Νησιά αφού η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού χώρου καταγράφεται, δυστυχώς, ως «κόκκινη» στη βαθμίδα επικινδυνότητας.
Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται μια ελαφρά αύξηση στα καταγεγγραμένα κρούσματα κορονοϊού στη Κεφαλονιά.
Εύχομαι περαστικά, από καρδιάς, στους συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει.
Η δικαιολογημένη ανησυχία που η εξέλιξη αυτή προκαλεί δεν πρέπει να μας τρομοκρατεί και να χάσουμε τη ψυχραιμία μας. Αντιθέτως, μας υπενθυμίζει ότι η συνέχιση της τήρησης των μέτρων προστασίας στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τον εργασιακό χώρο και τις μετακινήσεις μας είναι ο μόνος δρόμος να προστατευτούμε απέναντι στη κρίση που βιώνουμε.
Έως ότου πετύχουμε τον βαθμό εκείνο ασφάλειας απέναντι στον ιό, είναι σημαντικό να μην αγνοούμε τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας:
Φοράμε Μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και τον χώρο εργασίας
Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας
Τηρούμε τις αποστάσεις μεταξύ μας
Αερίζουμε τους κλειστούς χώρους τακτικά
Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες
Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς
Με τη διαδικασία του εμβολιασμού να έχει ήδη ξεκινήσει, εκείνη αποτελεί το αναγκαίο όπλο θωράκισης της υγείας μας έναντι του Covid-19.
Βρισκόμαστε στην αρχή της τελικής ευθείας.
Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε ό,τι με προσπάθεια και αυτοπεριορισμό έχουμε κατακτήσει.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed