Όταν ο θάνατος καραδοκεί στην στροφή ποιος είναι άραγε υπεύθυνος; Επικίνδυνα τα άγρια άλογα του Αίνου στον δρόμο Αργοστολίου-Πόρου

Η κατάσταση της κεντρικότατης αρτηρίας της Κεφαλονιάς, ο δρόμος Πόρου-Αργοστολίου, είναι για να κλαις το παιδί σου πριν καν ξεκινήσει να φύγει από το σπίτι του. Αυτά τα σαράντα περίπου χιλιόμετρα, με τις επικίνδυνες στροφές, τα επικίνδυνα στενόματα του δρόμου και την ολισθηρότητα καλά να κρατεί και τις 4 εποχές του χρόνου.
Έναν δρόμο που ουκ ολίγα ατυχήματα έχουν συμβεί ήρθε εδώ και λίγο καιρό (είναι αρκετός απλά πριν περίπου δυο μήνες ενημέρωσα της αρχές) ήρθε να προστεθεί ακόμα ένας λόγος αιφνίδιου τραυματισμού ή θανάτου στους οδηγούς. Τα πεινασμένα αλογάκια του Αίνου που κανείς σας δεν ενδιαφέρεται. Σήμερα χρειάστηκε να μεταβώ στον Πόρο με συνεπιβάτη τον πατέρα μου και κατά την επιστροφή στην είσοδο στο χωριό Κρεμμύδι, χωρίς να το αντιληφθώ έγκαιρα πετάχτηκαν από το πουθενά -πάνω στην στροφή- τρία άλογα, ευτυχώς δεν έτρεχα και πρόλαβα να σταματήσω το όχημα μου, κυριολεκτικά χιλιοστά, πριν γίνει χαλκομανία από το βαρύ και ογκώδες ζώο με συνέπεια να είτε να τραυματιστούμε είτε ποιος ξέρει να μας έκλαιγε η μάνα μου. Το περιστατικό αυτό τριτώνει σήμερα καθώς άλλες δύο φορές τα συνάντησα ή πετάχτηκαν μπροστά μου! Επίσης επειδή ως φαίνεται δεν υπάρχει αρμόδιος για τα ζώα αυτά και πεινάνε έχουν κατέβει μέσα σε αυλές και καλλιέργειες στον Κατελειό, Μαυράτα και δίπλα από το σπίτι μου στα Χιονάτα.
Τα έχω βιντεοσκοπήσει που επιτίθονται χωρίς φόβο
1) στον σκύλο μου, ο οποίος μάταια τα γαβγίζει να φύγουν από την αυλή μας,
2) και σε εμένα καθώς προσπαθούσα να τα διώξω μέσα από τα σπαρμένα χωράφια, για καλή μου τύχη πρόλαβα να ανέβω σε μια ελιά και να αποφύγω την επίθεση.
Έχω φωτογραφίες τόσο από τις ζημιές που έχουν κάνει όσο και από τα κόπρανα τους που βρωμάνε πολλά μέτρα μακριά. Μερικές μέρες τώρα ήταν μέσα στα χωράφια νότια του δημοτικού σχολείου όπου τόσα παιδάκια παίζουν και τα χάζευαν που έβοσκαν και το μεσημεράκι αποφάσισαν να πάρουν τον κεντρικό δρόμο και να κατέβουν ξανά μέσα στα χωράφια του κάμπου κάνοντας ζημιά σε δύο κυψέλες μελίσσια που έχουμε οικογενειακώς. Υπάρχει ένα κοπάδι από περίπου 18 άλογα (όσα έχω δει αναφέρω ίσως υπάρχουν και άλλα) που βόσκει μεταξύ Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Κατελειό και ακόμα ένα κοπάδι 8 αλόγων με γεννητούρια που περιφέρονται μεταξύ Χιονάτων, Μαυράτων και ευρύτερα του κάμπου στον Ελειό. Κατά καιρούς έχω ενημερώσει διάφορες υπηρεσίες και πολιτικά πρόσωπα (δεν αναφέρω ονόματα δεν είναι η ανάρτηση μου για πολιτική σκοπιμότητα) και ούτε έχει γίνει κάτι να βρεθεί μια λύση ούτε έχει υπάρξει ενδιαφέρον. Τι πρέπει Κύριοι και κυρίες να αφήσει κάποιος την ζωή του στην άσφαλτο για να ενδιαφερθείτε;
Επειδή λοιπόν σας βαρέθηκα και ο κόμπος έφτασε στο χτένι -τόσο καιρό έλεγα ”έλα μωρέ τα ζωάκια πεινάνε”- σήμερα που πήγα να σκοτωθώ λοιπόν τέλος τα ζωάκια. Τα αγαπώ τα σέβομαι έχω πάει πολλές φορές και τα έχω ταΐσει και υπάρχουν πάρα πολλοί να σας πιστοποιήσουν αν αγαπώ τα ζώα ή όχι ή αν ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου και τον συνάνθρωπο μου. Επειδή λοιπόν τα άλογα δεν μου φταίνε αλλά ούτε και εγώ ή ο οποιοσδήποτε φταίμε να μας σκοτώσουν, μετά από καθαρή σκέψη και από συμβουλή ανθρώπου που θέλει να βρεθεί λύση, την Δευτέρα το πρωί θα κατατεθεί επίσημη αναφορά – καταγγελία στην αστυνομία ώστε να βρεθεί κάποιος να ασχοληθεί με την κατάσταση. Αν δεν βρεθεί λύση λοιπόν μετά και από την καταγγελία που θα κατατεθεί την Δευτέρα, θα στείλω μήνυμα 6 και θα φέρω τα άλογα στο Αργοστόλι. Ρωτάς πώς; Δοκιμάστε με και θα μυρίσετε ωραίες μυρουδιές στην μέση της κεντρικής πλατείας στο Αργοστόλι.
Υ.Γ. Δεν προπαγανδίζω πολιτικά προς καμία κατεύθυνση, όλοι έχετε τις ευθύνες σας. Λύση να βρεθεί με νοιάζει!
Υ.Γ. 2 Όποιος είναι δύσπιστος να βάλει μάσκα και να έρθει στο χωριό να κάνει αυτοψία μόνος του.
Υ.Γ. 3 Την λύση για τα άλογα σας την έχω δώσει παλαιότερα, εσείς δεν θέλετε!!!!!
Υ.Γ. 4 Να εύχεστε να μην γίνει κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα γιατί ασχέτως αν είμαι εμπλεκόμενος θα πέσουν μηνύσεις προς όλους, αστυνομία, πυροσβεστική, δασαρχείο, φορέας, δήμος, περιφέρεια ακόμα και στο λιμενικό αν χρειαστεί. Ένας από όλους θα είναι υπεύθυνος.
Μέχρι να βρεθεί ο υπευθύνων και η λύση λοιπόν τον σταυρό σας…

Παναγιώτης Κολαΐτης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed