Δυστυχώς το νησί μας σταμάτησε να είναι «πράσινο» σχετικά με τον κορωνοϊό, να λειτουργήσει τώρα η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Ο ελλιπής έλεγχος στις πύλες εισόδου οδήγησε και την Κεφαλονιά να μετρά το ένα θετικό κρούσμα μετά το άλλο και να νοσηλεύονται ξανά στο νοσοκομείο ασθενείς με COVID-19, όπου ένας από αυτούς χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ λόγω επιδείνωσης της κατάστασής του.
Αν είχαν εισακουστεί οι διαμαρτυρίες του Δ.Σ. του Σωματείου μας προς τη Διοίκηση του Γ.Ν.Κ. για επιστροφή του εξοπλισμού των κρεβατιών της ΜΕΘ από την Πάτρα και για άμεση λειτουργία της με πρόσληψη όλου του αναγκαίου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δε θα χρειαζόταν αεροδιακομιδή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά τότε «οι υπεύθυνοι» καθησύχαζαν ότι δεν πειράζει γιατί θα σηκωθεί αεροπλάνο και θα βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ αν και εμείς σαν Σωματείο λέγαμε ότι δεν είναι το ίδιο , γιατί το αεροπλάνο μπορεί να μην πετάξει λόγω καιρού ή να μην βρίσκονται κρεβάτια ΜΕΘ σε άλλα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό το Δ.Σ. του Σωματείου μας συμμετέχει στην εξάωρη στάση εργασίας (9:00 – 15:00) που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και στην απεργία της ΟΕΝΓΕ την Τρίτη 16-2-21 για να απαιτήσει έστω και τώρα :
1. Επιστροφή του εξοπλισμού των υπόλοιπων κρεβατιών της ΜΕΘ και άμεση λειτουργία της για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
2. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού, εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.
3. Ενίσχυση σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό των Κέντρων Υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ώστε να λειτουργούν με επάρκεια και να αποφορτισθεί το Νοσοκομείο στο Αργοστόλι ως εμβολιαστικό κέντρο εφόσον το προσωπικό δεν επαρκεί για τη λειτουργία των προϋπαρχόντων τμημάτων του.
4. Γενναία ενίσχυση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό αντί της «ενίσχυσης» των κλινικαρχών , των καλαναρχών και άλλων ημετέρων.
5. Διενέργεια μαζικών ελέγχων, ιχνηλάτησης και επιδημιολογικής επιτήρησης από τον κρατικό μηχανισμό. Ενδεικτικό είναι ότι στις 28/1/21 η αστυνομία έκανε 67367 ελέγχους για άδειες μετακίνησης ενώ ο ΕΟΔΥ την ίδια μέρα έκανε μόνο 34044 tests για κορωνοϊό από τα κλιμάκια του και τις μονάδες υγείας, περίπου τα μισά!
6. Εφαρμογή του lockdown για να κερδηθεί άμεσος χρόνος και όχι στο διηνεκές ελλείψει παντός άλλου μέτρου.
7. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.
8. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεά Υγεία -Πρόνοια.
Εκφράζουμε την στήριξή μας στον συντοπίτη μας που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ -COVID του Πύργου, και στους υπόλοιπους νοσούντες και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Τέλος καλούμε τους συμπατριώτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια του εμβολιαστικού προγράμματος και να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ      ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed