Αρνητικά τα rapid test στον Δήμο Σάμης, επτά κρούσματα νοσηλεύονται

Ενημερώνουμε τους δημότες μας πως κατά τη διενέργεια των rapid tests στην Δ. Ε. Πυλάρου, χθες 19/02/2021, στο σύνολο των 60 δειγματοληπτικών λήψεων, δεν βρέθηκε κανένα θετικό.
Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια rapid tests στη Δ. Ε. Ερίσου, όπου στα 50 tests που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί κανένα θετικό. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον Δήμο μας είναι 24, από τα οποία τα 7 νοσηλεύονται. Ενημερώνουμε επίσης τους δημότες μας πως μετά από ανάλυση των λυμάτων του βιολογικού Σάμης, βρέθηκε αυξημένο ιικό φορτίο. Τονίζουμε κάθε φορά πόσο σημαντικό είναι να λειτουργούμε όλοι σαν εν δυνάμει φορείς του ιού. Είναι ζωτικής σημασίας να τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα, μειώνοντας έτσι την περαιτέρω διασπορά. Σε επόμενη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε σχετικά με την συνέχεια των δειγματοληψιών rapid- test, που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Καραβόμυλου.
Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων και εφόσον έχουμε ανακηρυχθεί σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ενημερώνουμε πως στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα Λύκεια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ενώ για την λειτουργία των Δημοτικών και Γυμνασίων, θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστοί από Δευτέρα 22/2 έως και Τρίτη 23/2/2021. Αυξημένη προσοχή από όλους μας, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας. Περαστικά στους συνανθρώπους μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed