Χειροπέδες στον Λιγνάδη, απολογείται την Τετάρτη

Με χειροπέδες στα χέρια μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Κυριακής στην Ευελπίδων ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.
Ο σκηνοθέτης πέρασε το κατώφλι της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης, όπου ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθεί μέχρι να απολογηθεί. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού. Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου -κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης- μαθητή. Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα. Σε αυτήν την περίπτωση η μήνυση αφορούσε μη ενεργή πράξη ωστόσο, όπως συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, από αυτήν προήλθε μαρτυρική κατάθεση για ενεργή υπόθεση βιασμού.
Οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκηνοθέτη-ηθοποιού δρομολογήθηκαν ουσιαστικά από την Παρασκευή που κατατέθηκε η δεύτερη μήνυση. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που φαίνεται να έδωσαν ισχυρά στοιχεία για την ποινική αποτύπωση των πράξεων που πλέον αποδίδονται στον καλλιτέχνη, με ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάθεση γυναίκας που φέρεται να γνώριζε πολύ καλά κάποια γεγονότα. «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν όλες αυτές τις ημέρες στην Αθήνα», απάντησε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από τη ΓΑΔΑ. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες. «Είναι έντιμος και ειλικρινής», σημείωσε ο Νίκος Γεωργουλέας, αναφερόμενος στον Δημήτρη Λιγνάδη. «Προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Θα κρίνουν οι αρμόδιοι». «Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό η κατηγορία. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες. Ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής. Ήρθε εδώ, αμέσως προσήλθε. Εδώ η συμπεριφορά ήταν άριστη. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται», δήλωσε ο Νίκος Γεωργουλέας.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed