Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι… αετοί του Παρίση, συνταξιούχοι υπάλληλοι του Δήμου εξακολουθούν να κρατούν θέσεις και γραφεία στον Δήμο

«Τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς», λέει η πασίγνωστη παροιμία και επειδή οι παροιμίες βγαίνουν από τη ζωή, η Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου δεν θέλησε να χαλάσει την… παράδοση που δημιούργησαν οι… αετοί στον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς.
Υπάρχουν καταγγελίες και διαμαρτυρίες πολλών εργαζομένων στον Δήμο Αργοστολίου, ότι εξακολουθούν να εργάζονται σε αυτόν υπάλληλοι που εδώ και μήνες έχουν βγει στην σύνταξη. Συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρίες αφορούν άτομο που ενώ έχει βγει στην σύνταξη εδώ και πολύ καιρό, εξακολουθεί να βρίσκεται στο χώρο του Ξενία στο Αργοστόλι, να διατηρεί ακόμη το γραφείο του, να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα του Δήμου και να συνεχίζει να δίνει εντολές σε υπαλλήλους. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, αφού κατά την διοίκηση του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς από την παράταξη του Αλέξανδρου Παρίση, τουλάχιστον τρεις συνταξιούχοι υπάλληλοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά με τα πιο βασικά να συνοψίζονται στα εξής:
-Τι εργασία προσφέρει ένας συνταξιούχος σε θέση δημόσια; Επιτρέπεται από τον νόμο;
-Από ποιο κονδύλι πληρώνεται, αν πληρώνεται, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος;
Αναμένουμε την επίσημη απάντηση από τον Δήμο Αργοστολίου, αλλά και την παρέμβαση του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed