Παναγής Καππάτος: «Νέα έγκριση οικονομικής ενίσχυσης 2.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών για τους Δήμους των νησιών μας»

Σήμερα ενημερώθηκα για μια πολύ θετική εξέλιξη που αναμέναμε για το νομό μας. Από το Υπουργείο Οικονομικών εγκρίθηκε ακόμα ένα μεγάλο ποσό ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις ανάγκες έργων αποκατάστασης από καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός».
Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ θα κατανεμηθεί ως εξής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία:
Δήμος Αργοστολίου: 300.000 ευρώ
Δήμος Ληξουρίου: 500.000 ευρώ
Δήμος Σάμης: 700.000 ευρώ
Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: 500.000 ευρώ
Πρόκειται για μια σημαντική οικονομική βοήθεια που η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να χρησιμοποιήσει για να επιλύσει προβλήματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος έχει δείξει από την αρχή αυτής της κρίσης, μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του τόπου μας. Έχει δει από κοντά τα προβλήματα, ενώ καταβάλλει και μεγάλες προσπάθειες για το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να πετύχουμε την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στα νησιά μας από τον «Ιανό».

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed