Χωρίς κόσμο και με την παρουσία λίγων επισήμων τελέστηκε στην Μητρόπολη η Δοξολογία για τα 200 χρόνια της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου και παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, τελέστηκε στην Μητρόπολη η Δοξολογία για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Εν μέσω πανδημίας και στερούμενοι ουσιαστικά την ελευθερία μας, σχήμα οξύμωρο τη σημερινή ημέρα, γιορτάσαμε στην Κεφαλονιά τα 200 χρόνια από εκείνο το πρωινό του Μαρτίου του 1821, όταν οι υπόδουλοι Έλληνες σήκωσαν κεφάλι κόντρα στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία και κέρδισαν την ανεξαρτησία της χώρας μας κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολιτικές και οικονομικές. Το νησί μας τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τον οποίο συνόδευε ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος. Το παρών έδωσαν ελάχιστοι πολιτικοί παράγοντες του νησιού μας, κρατώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι τρεις εκπρόσωποι των σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής. Ανάμεσά τους ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και μερικοί ακόμη από την Περιφέρεια και τον Δήμο Αργοστολίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, Αλίκη Γαλιατσάτου. Μπορεί να μην ήταν η Δοξολογία που άρμοζε στην ημέρα, ωστόσο η συγκίνηση, αλλά και η υπερηφάνεια ξεχείλιζε από όλους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed