«Μια πάπια μα ποια πάπια, μια πάπια με παπιά…», Ξεσηκωμός: «save papies Dimarxe», το κοτετσόσυρμα και ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης

Ως γνωστόν η πάπια είναι πτηνό. Τα πτηνά επίσης είναι γνωστό, πετούν. Ακόμα και οι πάπιες του Κουτάβου που τρώνε ένα φούρνο ψωμί η κάθε μία ημερησίως και έχουν γίνει σαν μοσχάρια, ενίοτε πετούν.
Άλλοτε βέβαια νωχελικά περνούν τον επαρχιακό δρόμο για να πάνε να αράξουν στις σκιές του πάρκου του κλειστού γυμναστήριου και πέφτουν θύματα των ασυνείδητων, ανυπόμονων οδηγών που τις πατάνε «για πλάκα». Πάει ο Αντιδήμαρχος Σαμούρης και βάζει ένα κοτετσόσυρμα ανάμεσα στον Κούταβο και στο δρόμο, να εμποδίσει τις πάπιες από το «αυτοκτονικό» τους βολτάρισμα και τραβάει και κάμποσες φωτογραφίες του μπροστά στο σύρμα ως σωτήρας των πουλερικών. Από κάτω στον τοπικό τύπο: «μπράβο Αντιδήμαρχε σωτήρα των παπιώνε». Το είδα και τρελάθηκα. «Πάει ξεφύγαμε, μα να παινεύονται για τριάντα μέτρα κοτετσοσυρμα; Θα τους σκίσει η Αντιπολίτευση» είπα.
Έλα όμως που η Αντιπολίτευση είναι ακόμα χειρότερη: Μία πάπια θυμήθηκε ότι πετάει και δίνει μια και περνά πάνω από το σύρμα και καταλήγει κάτω από τα δένδρα να κυλιέται στο χώμα μπας και χωνέψει κάτι φραντζόλες που την είχαν ταϊσμένη. Πάει ο ογκόλιθος της Αντιπολίτευσης τραβάει μια φωτογραφία την πάπια κάτω από το πεύκο και την άλλη μέρα γράφουν στην Ναυαρχίδα του Αντιπολιτευόμενου τύπου: «Τους ξέφυγε μια πάπια, πρόκειται για ανίκανους, συμπαριστάμεθα στις πάπιες…».
Συμπέρασμα: Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτήν την Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της. Ούτε εμείς, ούτε και οι πάπιες. Βέβαια υπάρχει λύση: Σήμανση, μειωμένη ταχύτητα στην περιοχή και τσάκισμα στους αλητήριους που οδηγούν δολοφονικά.

ΠΗΓΗ: kefalonitis-onos.blogspot.com

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed