Άνοιξε η πλατφόρμα για την Επιστρεπτεα Προκαταβολή 7

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή εως τις 19 Απριλίου και σε αυτήν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά εξαιτίας της πανδημία και των υποχρεωτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021.
Μετά τις 19 Απριλίου και αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις, το υπουργείο Οικονομικών θα καθορίσει τα τελικά κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι δικαιούχοι στους οποίους θα διανεμηθεί περίπου 1 δισ. ευρώ. Οι εκταμιεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα. Σύμφωνα με την απόφαση δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν:
– Oι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους «Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου» (ΚΑΔ 93.29.19.07) και «Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών» (ΚΑΔ 96.04.10.04).
– Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed