Άγνωστοι «δολοφόνοι» του περιβάλλοντος έδρασαν κάτω από τη μύτη Μιχαλάτου και Μαφρέδα κάνοντας παράνομη εκβάθυνση στο λιμάνι των Σπαρτιών

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στο λιμάνι των Σπαρτιών όταν άγνωστοι με εκσκαφείς έσκασαν μύτη στο λιμάνι των Σπαρτιών και προσπάθησαν να κάνουν εκβάθυνση του πυθμένα, προφανώς για να μπορούν να δέσουν μεγαλύτερα πλοιάρια.
Το… έργο είχε προχωρήσει αρκετά όταν οι κάτοικοι του χωριού πήραν χαμπάρι τι γινόταν και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο. Μετά από δέκα περίπου λεπτά περιπολικό του Λιμενικού έφτασε στην περιοχή, ωστόσο οι άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί ως διά μαγείας και ούτε συλλήψεις έγιναν ούτε κατάσχεση μηχανημάτων. Το περίεργο της υπόθεσης ήταν ότι ο πρόεδρος του χωριού, Μικέλης Μαφρέδας δεν είχε ιδέα για το τι γινόταν στην περιοχή του. Όπως ιδέα δεν είχε ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Θεόφιλος Μιχαλάτος. Σύμφωνα με τους κατοίκους που έφτασαν στο σημείο λίγο αργότερα αναφέρθηκε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ πλούσια σε ποσειδωνία, σε γόνους και σε φωλιές ψαριών. Το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος σταμάτησε στην αρχή του και έτσι δεν είχαμε ολοκληρωτική καταστροφή.
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιοι ήταν αυτοί οι άγνωστοι που ήθελαν να καταστρέψουν το οικοσύστημα των Σπαρτιών και πήγαν να δράσουν χαράματα όταν όλοι κοιμούνταν. Από τη συμπεριφορά τους είναι βέβαια ότι δεν υπήρχε άδεια από καμία υπηρεσία για να προβούν σε αυτή την ενέργεια.
Το δεύτερο ερώτημα είναι ποιος τους ειδοποίησε και έγιναν μπουχός πριν φτάσει το περιπολικό του Λιμενικού;
Το τρίτο και πιο βασικό είναι αν οι πολιτικοί ταγοί του χωριού και του Δήμου, δηλαδή ο κ. Μαφρέδας και ο κ. Μιχαλάτος ήξεραν, γνώριζαν, τους έπιασαν στον ύπνο; Τι θα πράξουν από εδώ και πέρα αναφορικά με τους υπαίτιους;
Πάντως, μπορεί να υπάρχουν ελαφρυντικά για τον Δήμαρχο, αφού ούτε εκεί μένει ούτε μπορεί να ασχολείται για τι το κάνει ο καθένας τα χαράματα στο λιμάνι. Αναφορικά με τον κ. Μαφρέδα όμως ελαφρυντικά δεν υπάρχουν, αφού υποτίθεται είναι ένας από τους πιο ενεργούς προέδρους του Δήμου Αργοστολίου και φυσικά μένει στα Σπαρτιά και αφουγκράζεται τα πάντα. Μάλλον τον έπιασαν στον ύπνο και ο μύθος του καλύτερου προέδρου κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed