Επιμελητήριο: Παγκόσμια Μέρα Υγείας, οι δωρεές στο Νοσοκομείο μας δεν αρκούν αν δεν υπάρξει ουσιαστική βούληση από την κυβέρνηση

Από το 1950 που τέθηκε σε ισχύ η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε συγκεκριμένα θέματα υγείας. Το βασικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2021 είναι «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο, υγιέστερο κόσμο για όλους».
Η φετινή παγκόσμια μέρα υγείας δεν θα μπορούσε να μη συνδέεται στο μυαλό όλων μας με την παγκόσμια υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, όμως οι ασθένειες που καθημερινά αντιμετώπιζε ο παγκόσμιος πληθυσμός εξακολουθούν να ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπων και δυστυχώς η αντιμετώπιση τους έχει πλήρως υποβαθμιστεί λόγω του covid-19. Στα νησιά μας, η πανδημία ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα των υγειονομικών δομών μας, την έλλειψη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και την υποστελέχωση των Νοσοκομείων μας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης, όπως και άλλοι φορείς, επιχειρήσεις, σύλλογοι και πολίτες, έσπευσε να ενισχύσει το σύστημα υγείας με δωρεές στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, όμως οι δωρεές δεν αρκούν αν δεν υπάρξει ουσιαστική βούληση να δοθεί μια λύση. Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες των νησιών μας δικαιούνται ένα σύστημα υγείας που θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς στον τόπο που βρίσκονται.
Ένα σύστημα υγείας που θα αντιμετωπίζει άμεσα κάθε κίνδυνο και δεν θα βρίσκονται σε απόγνωση αναμένοντας μια αεροδιακομιδή, αν και όταν υπάρξει διαθέσιμο μέσο.
Ένα σύστημα υγείας που θα αξιοποιεί τις δωρεές και δεν τις στοιβάζει σε αποθήκες να σαπίζουν.
Ένα σύστημα υγείας που ο ασθενής δεν θα χρειάζεται να ψάχνει για μέσο προκειμένου να βρεί ένα κρεβάτι νοσηλείας ή να μπεί στο χειρουργείο.
Ένα σύστημα υγείας στο οποίο οι ιατροί και οι νοσηλευτές δεν θα βρίσκονται σε εφημερία 30 μέρες τον μήνα επειδή δεν μπορεί το κράτος να καλύψει τις κενές θέσεις.
Έχει έρθει η ώρα να βάλουμε όλοι στην άκρη τις πολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με στόχο την αποκατάσταση των δομών υγείας και την ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες από όλους.
Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης θα συνεχίσει τις δράσεις στήριξης και τις παρεμβάσεις του στους αρμοδίους φορείς, προκειμένου η κοινωνία μας, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες μας να είναι υγιείς, να νιώθουν ασφαλείς και να απολαμβάνουν το αγαθό της ζωής με αξιοπρέπεια.

Ο Πρόεδρος
Σταύρος Σπαθής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed