Άγγελος Κωνσταντάκης: «Ίσως και να υπάρχει τρίτος δρόμος για το Εμπορικό Λιμάνι, μακριά από το Αργοστόλι, αλλά και μακριά από την Πεσσάδα»

Με αφορμή τη συζήτηση για τη μεταφορά του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ εκφράζω την άποψη μου: Για μια τέτοια απόφαση πάντα υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά που θα πρέπει να εξετάζονται.
Το σίγουρο είναι πως δεν πάει άλλο στο Αργοστόλι. Σίγουρο είναι ότι το λιμάνι της Πεσσάδας είναι μικρό και οι δρόμοι για να το προσεγγίσεις στενοί. Σίγουρο ωστόσο είναι ότι στον δρόμο για το Δράπανο θα περνάνε οι νταλίκες μέσα από τον επικίνδυνο δρόμο του Κουτάβου με το οικοσύστημα, για να φτάσουν στα φανάρια του Μύλου του Πετρία, που αν είναι και καλοκαίρι η καθυστέρηση μέχρι να φτάσεις στο πολυπόθητο φανάρι πρέπει να έρθει η τροχαία. (Αφού είναι η μόνη έξοδος από Αργοστόλι για βόρεια Κεφαλονιά, παραλίες, κρίμα στην εντύπωση που αφήνουμε στους επισκέπτες μας). Λίγο πιο παλιά βέβαια υπήρχε και η γέφυρα-δρόμος και διεξαγόταν η κίνηση χωρίς να επιβαρύνεται ο Κούταβος. Εκτός αυτού η περιοχή του Δραπάνου οι περιουσίες και οι επιχειρήσεις εκεί θα υποβαθμιστούν και θα μολυνθεί και η γραφική παραλία, τα Καλάμια. Τέλος να μη μακρηγορώ, τα τριγύρω χωριά (θα πρέπει να γνωμοδοτήσουν τα συμβούλια των Τ.Κ) της Θηνιάς, Κουρουκλάτα, Φάρσα, Διληνάτα, Φαρακλάτα θα έχουν για άλλη μια φορά να έλθουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το ενδεχόμενο κομφούζιο και βέβαια όλο πλέον το Αργοστόλι θα βλέπει αυτό το άσχημο θέαμα της παλιολαμαρίνας του θορύβου και της σκόνης. Είναι γεγονός πάντως πως δεν πρέπει να βιαστούμε και χρειάζεται πολύ προσοχή προς ποια κατεύθυνση θα τραβήξουμε το εμπορικό λιμάνι. (ίσως και κάπου άλλου).

Άγγελος Κωνσταντάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed