Συνάντηση του Παναγή Καππάτου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Υπ. Εξ. Ελλάδας-Λιβάνου και Κύπρου

Με ιδιαίτερη τιμή υποδέχθηκα το απόγευμα της Πέμπτης 15 Απριλίου, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Λιβάνου, στη Βουλή των Ελλήνων, τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Σάρμπελ Γουάχμπι.
Η σύσκεψή μας αυτή έλαβε χώρα με αφορμή την επίσκεψη του κ. Υπουργού στην Αθήνα στο πλαίσιο της Τριμερούς Συναντήσεως του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια με τους ομολόγους του της Κύπρου και του Λιβάνου. Κατά τη συζήτησή μας επιβεβαιώθηκαν οι μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, συζητήθηκαν θέματα οικονομικών σχέσεων, εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας ενώ εκφράστηκε η κοινή μας βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Ελλάδας και Λιβάνου. Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας διαβεβαίωσα τον κ. Γουάχμπι για την ειλικρινή μας επιθυμία να διατηρήσουμε και να εξελίξουμε τη σχέση μας αυτή. Με το πέρας της συνάντησής μας προσέφερα στον κ. Υπουργό φάκελο με ανατυπώσεις απεικονίσεων από τη Συλλογή έργων τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, ξενάγησα τον ίδιο και τους συνεργάτες του στο χώρο έκθεσης της περίφημης ταπισερί του 18ου αιώνα «Σχολή των Αθηνών» του Ραφαήλ και συζήτησα μαζί του τον τόπο λειτουργίας των Επιτροπών και της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, διαδικασίες για τις οποίες επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed