Στάση εργασίας των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αργοστολίου

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. κηρύσσει 4ωρη (9:00 13:00) στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Απρίλη 2021 στα πλαίσια της Πανυγειονομικής κινητοποίησης που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ και συγκέντρωση ( με όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας) στις 10:00 π.μ. στο νοσοκομείο στο Αργοστόλι.
Η μοναδική Πνευμονολόγος του Νοσοκομείου υπερβαίνει τον εαυτό της για να ανταποκριθεί στην πλήρη ασθενών πτέρυγα κορωνοϊού. Να προσληφθεί άμεσα ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ . Ο μοναδικός Παθολόγος ξεπερνάει τα όριά του όταν θα έπρεπε να υπήρχαν 4 παθολόγοι. Η μοναδική Αναισθησιολόγος διασωληνώνει από το χειρουργείο στην πτέρυγα κορωνοϊού , όταν θα έπρεπε να υπάρχουν 4 αναισθησιολόγοι. Ελλείψεις υπάρχουν και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες όπως αιματολόγος , γυναικολόγος , ΩΡΛ κα. Η πτέρυγα κορωνοϊού είχε γεμίσει και ασθενείς διακομίζονταν εκτός Κεφαλονιάς όπως και διασωληνωμένοι ασθενείς γιατί δε λειτουργεί η ΜΕΘ. Είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει η ΜΕΘ όπως και η Ψυχιατρική κλινική. Έχει δοθεί η εντολή να μειωθούν τα χειρουργεία κατά 70%-80% στα δημόσια νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου. Έτσι έχουμε στήριξη της άγριας κονόμας των εμπόρων της υγείας. Όποιος έχει λεφτά, πηγαίνει και κάνει την εγχείρηση σε ιδιωτικό μαγαζί. Οι κλινικάρχες κερδοσκοπούν σε βάρος των λαϊκών οικογενειών που αποκλείονται από το ΕΣΥ. Γι’ αυτό θα πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την υγεία και να έχουμε αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ υγεία – πρόνοια.
-Να προσληφθεί ΜΟΝΙΜΟ ιατρικό, νοσηλευτικό, εργαστηριακό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.
-Να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ όλοι οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, επικουρικοί, Ι.Δ.Ο.Χ. κλπ. εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να πληρώνονται κανονικά.
-Να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα Β.Α.Ε.
-Να χαρακτηρισθεί ο θάνατος των συναδέλφων από κορωνοϊό ως ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.
-Να αυξηθεί ο βασικός μισθός γιατί τα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 40% στα χρόνια των μνημονίων.
-Να προσληφθεί ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό στην καθαριότητα , σίτιση και φύλαξη και να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.
-Να σταματήσουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός στους εργαζόμενους υγειονομικούς.
-Να προσληφθούν εντατικολόγοι και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει ΤΩΡΑ η ΜΕΘ , όπως και η Ψυχιατρική κλινική.
-Να αποκατασταθούν οι κτιριακές ζημιές από το σεισμό του 2014.
-Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ , το Γ.Ν.Κ., το « Μαντζαβινάτειο», το Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης, το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και όλες οι ψυχιατρικές δομές του νησιού.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους , τα σωματεία του νομού και το λαό του νησιού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22/4/21 στις 10:00 π.μ. ( τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων) στο Νοσοκομείο για να διεκδικήσουμε την υγεία που μας αξίζει.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed