Αγρυπνία στην Ιερά Μονή της Άτρου παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Δημητρίου και του Δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου

Η χθεσινοβράδυνη Ιερά αγρυπνία στο αρχαιότερο μοναστήρι της Κεφαλληνίας, το κάστρο-μονάστηρο της Υπεραγίας Θεοτόκου της Άντρου πάνω από τον Πόρο, προσέφερε στους προσκυνητές μοναδικά συναισθήματα αγαλλίασης και ευφροσύνης.
Υπό το φως των κεριών μέσα στο καθολικό της μονής και με ένα ολόγιομο φεγγάρι έξω πάνω από τα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίσματα η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα κατανυκτική. Η αγρυπνία έγινε επί τη ευκαιρία της επετείου της οσιακής κοιμήσεως του παλαιού ηγουμένου της μονής Κλήμεντος ενάρετου και πνευματικού ανδρός που γίνονται ενέργειες στο πατριαρχείο αγιοποιήσεως του. Το μνημόσυνο του, το τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης μας κ.κ Δημήτριος και παρευρεθεί ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος τον οποίον και επαίνεσε ο δεσπότης γιατί ο δήμος μερίμνησε και έστρωσε τον δρόμο έτσι ώστε να μην έχουν κανένα πρόβλημα οι προσκυνητές να ανέβουν στο μοναστήρι ο δε δήμαρχος απάντησε ότι λόγω της σπουδαιότητας του μοναστηριού στην προγραμματισμένη του επίσκεψη στου Μαξίμου μαζί με τα άλλα θέματα που θα θέσει θα συμπεριλάβει και αυτό. Μετά το πέρας της αγρυπνίας ο ηγούμενος, παρέθεσε τράπεζα ,κατά την διάρκεια της οποίας ο σεβασμιότατος έλεγε ωφέλιμα πράγματα για τους πιστούς. Και του Χρόνου με υγεία.

Ευάγγελος Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed