Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην καρδιά του Αργοστολίου, στην πλατεία Βαλλιάνου. Η πλατεία Βαλλιάνου δυστυχώς βρίσκεται υπό την κατοχή ομάδων γύφτων και είναι έρμαια των ορέξεων και των διαθέσεων τους.
Θύμα τους αυτή την φορά ένας νεαρός άνθρωπος του μεροκάματου. Με τη συνήθη τακτική που ακολουθείται κάθε φορά σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γύφτοι εμφανίζονται σε συμμορίες και ξυλοκοπούν μέχρι τέλους όποιον δεν τους κάθεται καλά στο μάτι ή όποιον δεν χαμηλώνει τα μάτια κάτω όταν περνάει από δίπλα τους. Αυτή η επιβεβαίωση της εξουσίας που ψάχνουν δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα συνάνθρωποι μας να έχουν χτυπηθεί αλύπητα και εννοείται αναίτια. Ένας συνάνθρωπος μας προχθές χτυπήθηκε τόσο βάναυσα που η κατάσταση του κρίθηκε πολύ σοβαρή από τους γιατρούς και μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Οι αρχές κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ή απλά ανέχονται όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια; Το Αργοστόλι που οι παλαιότεροι μεγάλωσαν περπατώντας χωρίς φόβο στους δρόμους του από άκρη σε άκρη, μέρα και νύχτα πλέον έχει γίνει μια επικίνδυνη πόλη.
Η πλατεία Βαλλιάνου τα βράδια μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη ζώνη και μια παραβατική περιοχή όπου θα συναντήσει κάποιος σχεδόν κάθε βράδυ μηχανάκια να κάνουν σούζες και να τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες πάνω στην πλατεία και τους γύρω πεζόδρομους της. Θα συναντήσει επιπλέον τζιπ αυτοκίνητα μεγάλων κυβισμών να διασχίζουν την κεντρική πλατεία και τους οδηγούς να μαρσάρουν ταράζοντας τους πελάτες των φαγάδικων που είναι ανοιχτά εκείνη την ώρα και τους πελάτες των ξενοδοχείων πέριξ της πλατείας. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν βράδυ παρά βράδυ στην πλατεία Βαλλιάνου. Κανείς από τους αρμόδιους δεν δείχνει να νοιάζεται γιατί πιθανόν σε κανέναν από όλους αυτούς δεν έχει χτυπήσει την πόρτα ο κίνδυνος. Κρίμα για το νέο παιδί που χτυπήθηκε τόσο βάναυσα από ανεγκέφαλους γύφτους που επιζητούν καθημερινά την επιβεβαίωση της εξουσίας τους. Να ευχηθούμε περαστικά στο νέο αυτό άνθρωπο και ευχόμαστε να ξυπνήσουν όλες οι υπεύθυνες αρχές που οφείλουν να προστατεύουν και να υπερασπίζονται την ομαλότητα στην πόλη πριν είναι αργά.
Χρήστος Τούσης





LEAVE A COMMENT