Οργή στον εμπορικό κόσμο των νησιών μας για τους πλανόδιους πωλητές χωρίς άδεια, επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Σταύρου Σπαθή σε Αστυνομία και Λιμενικό για αυστηρούς ελέγχους

Αξιότιμοι κύριοι, κυρίες, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την αυξανόμενη παρουσία πλανόδιων εμπόρων στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο.
Παρατηρείται ότι αρκετοί εξ αυτών ασκούν εμπορική δραστηριότητα χωρίς να διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες, γεγονός που συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των τοπικών επαγγελματιών, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά να διατηρήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους. Προς τούτο, παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε τη δυνατότητα εντατικοποίησης των ελέγχων στους πλανόδιους εμπόρους, με έμφαση στους ελέγχους κατά την επιβίβασή τους στα πλοία με προορισμό τα νησιά μας, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν φέρουν τις νόμιμες άδειες άσκησης υπαίθριου εμπορίου. Η διασφάλιση της νομιμότητας και της ισονομίας στον τομέα του εμπορίου είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονομίας των νησιών μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την ανταπόκρισή σας στο παρόν αίτημα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Σταύρος Σπαθής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed